Operació conjunta de Policia Nacional i Guàrdia Civil

Detinguts els integrants d'una xarxa internacional per estafa a inversors públics i privats

Aprofitaven la seua estructura empresarial per a blanquejar el diner negre de les organitzacions del trànsit de drogues; Es tracta de l'última fase d'una operació, duta a terme per Policia Nacional i Guàrdia Civil durant més de dos anys d'investigació; Amb les noves detencions es desmantella per complet la xarxa, en localitzar les persones dedicades a la captació de fons; L'organització comptava amb més de 700 mercantils per a aconseguir les seues finalitats il·lícites

29/06/21

En el marc de l'operació “Titella”, Policia Nacional i Guàrdia Civil han detingut a 53 persones acusades d'haver estafat més de 50 milions d'euros a través de la creació d'un entramat empresarial que comptava amb més de 700 mercantils. Als membres d'esta organització se'ls imputen els delictes d'estafa continuada, falsedat documental, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.

Els estafadors creaven mercantils amb bona reputació per a oferir projectes empresarials de tot tipus que mai es materialitzaven, comptant amb la participació activa en el delicte de directors de bancs, una notaria i fins a productors de televisió.

Estafas sofisticadas

De moment, han localitzat entre les víctimes a diferents entitats bancàries i a un inversor privat que haurien patit un perjuí de més de 50 milions d'euros entre diferents projectes fracassats. Esta organització una vegada captava els fons, activava una maquinària perfectament estudiada on el “piloteig” de xecs, la facturació simulada i la falsificació de documents mercantils era l'activitat ordinària.

El fruit del delicte que era blanquejat pels investigats, tenia com a destinacions entre altres països, Suïssa, Panamà i les Maldives. La capacitat d'esta organització era destacable ja que no solament comptaven amb un notari a sou sinó que entre els seus projectes estava crear un banc a Malta dissenyat per al crim econòmic.

La investigación nace en el año 2018 a raíz de varias denuncias de entidades bancarias  en las que se manifestaba cómo haciendo abuso de la operativa bancaria esta organización había conseguido defraudar más de un millón trescientos mil euros.

Blanqueando dinero del tráfico de drogas

L'organització aprofitava el seu entramat empresarial de més de 700 mercantils per a blanquejar a tercers diners procedents del trànsit de drogues. Simulaven una activitat que era inexistent per a justificar els milionaris ingressos en efectiu que es generava amb les vendes de la droga.

Durant la investigació es va realitzar una intervenció en la qual s'aprehendieron més d'un milió d'euros en efectiu a una “mula”. Esta treballava per a l'organització transportant en vehicles amb doble fons, grans quantitats d'efectiu per tot el territori nacional procedent de la venda de droga dins i fora de les nostres fronteres.