Presentat avui a Sevilla pel director general de la Policia, Francisco Pardo

La Policia Nacional activa el dispositiu de seguretat per a protegir la UEFA EURO 2020

Un ampli desplegament de 866 agents pertanyents a unitats especialitzades, als quals cal sumar els policias adscrits a la Comissaria Provincial de Sevilla, es desplegarà per la capital sevillana per a garantir la seguretat d'este esdeveniment esportiu de repercussió mundial

El director de la Policia ha destacat que en este dispositiu “s'ha utilitzat l'experiència dels majors especialistes policials, de les nostres unitats d'elit i les tecnologies més innovadores de les quals disposem per a proporcionar una seguretat esfèrica: des del cel fins al subsol”

Agents especialitzats en seguretat ciutadana –UIP, UPR, Guies Canins, Cavalleria o Subsol/Protecció Ambiental- al costat d'altres unitats com el Servici de Mitjans Aeris o els especialistes en detecció i inhibició de drons, reiteraran l'experiència i efectivitat de la Policia Nacional per a garantir el correcte desenvolupament de grans esdeveniments

Novament es conformaran els FIT –Fan Information Teams- que actuaran com a sistemes d'atenció a l'aficionat/aficionat per a proporcionar informació útil en temps real, a través d'equips desplegats físicament en la zona i en Twitter mitjançant els perfils oficials @policia i @policiaEURO2020 –en anglés-

Presentació del dispositiu de seguretat de la  UEFA EURO 2020 pel Director General de la Policia

11/06/21

La Policia Nacional ha posat en marxa el dispositiu de seguretat per a garantir una celebració segura de la UEFA EURO 2020, un desplegament que s'ha planificat en escàs temps a causa de la designació a última hora de la seu de Sevilla i que ha sigut presentat esta vesprada pel director general de la Policia, Francisco Pardo Piqueras. El dispositiu cobrirà tant els quatre partits que se celebraran en l'estadi de la Cartoixa entre el dia 14 i el 27 del present mes, com les jornades prèvies i posteriors a fi de garantir la seguretat ciutadana de tots els participants de l'esdeveniment.

Durant la seua intervenció, Francisco Pardo ha assenyalat que “per a la Policia Nacional, suposa un repte tornar a mostrar al món que Espanya és una pista segura per a celebrar qualsevol tipus d'esdeveniment esportiu”. “Ens avalen les grans cites futbolístiques que van tindre lloc abans de l'esclat de la pandèmia”, ha afegit en relació als dispositius de seguretat organitzats amb motiu de la final de la Copa de Libertadores, a Madrid, a l'octubre de 2018, i en ocasió de la final de la Champions entre el Tottenham i el Liverpool, també a Madrid el mes de maig de l'any següent.

En este sentit, ha explicat que es tracta “d'utilitzar l'experiència dels majors especialistes policials, de les nostres unitats d'elit i les tecnologies més innovadores de les quals disposem per a proporcionar una seguretat esfèrica: des del cel fins al subsol”, ha conclòs el director general.

Ampli desplegament d'unitats especialitzades

Un dispositiu format per 866 agents especialitzats, als quals cal sumar els policies adscrits a la Comissaria Provincial de Sevilla, es desplegaran per la capital sevillana en un nou exemple d'experiència i professionalitat de la Policia Nacional a l'hora de garantir la seguretat d'esdeveniments multitudinaris i de repercussió mundial. 

Gran part dels efectius són agents especialitzats en seguretat ciutadana, sent les Unitats d'Intervenció Policial –UIP´s- les principals responsables de garantir el correcte desenvolupament dels actes i la seguretat dels assistents. La seua experiència adquirida després del treball diari en dispositius de seguretat de partits d'alt risc l'han convertit en un referent a nivell internacional.  

Al costat d'ells es desplegaran agents de les Unitats de Prevenció i Reacció –UPR´s-; equips de Guies Canins amb gossos ensinistrats en la localització d'artefactes explosius; agents especialitzats de la Secció de Subsol/Protecció Mediambiental amb requises periòdiques en zones “calentes”; agents de la Secció de Cavalleria amb labors preventives en grans espais; o el Servici de Mitjans Aeris per a control aeri i emissió d'imatges en temps real als centres de control i supervisió establits. Tots ells comptaran amb el suport d'agents adscrits a l'Oficina Nacional de l'Esport de la Policia Nacional, que actua com a Punt Nacional d'Informació de Futbol d'Espanya para tota Europa.

La coordinació del dispositiu es realitzarà des del Centre de Coordinació Permanent (CECOR) que estarà situat en Prefectura Superior d'Andaluccía Occidental.

Absència de Fan Zones

A causa de les restriccions originades per la COVID 19, no es permet l'establiment de cap Fan Zone, si bé, i amb la finalitat de determinar una zona de confluència d'aficionats/aficionats de les selecciones rivals d'Espanya, s'ha establit la recomanació que acudisquen a la zona de l'Alamada d'Hèrcules, per on circularan autobusos noliejats per a la seua recollida i trasllat a l'estadi.  

El desplegament policial també englobarà els hotels que acullen tant a dos equips de futbol com als àrbitres i a les diferents delegacions de vips o patrocinadors. En eixos llocs s'establirà un dispositiu propi de protecció, sent escortats en tots els seus moviments, i inclou requises periòdiques per guies canins i agents de subsol/protecció mediambiental.

Fan Information Teams –FIT-

La Policia Nacional torna a posar en marxa un sistema d'atenció a l'aficionat/aficionat que van obtindre un reeixit resultat en anteriors esdeveniments esportius d'envergadura com la Final Champions League celebrada a Madrid l'any 2019. Els Fan Information Teams –FIT- proporcionaren informació útil en temps real a tots els implicats en el partit, per a açò s'han desenvolupat diverses ferramentes que donen solucions ràpides als problemes de petit entitat que puguen patir. 

Els FIT es desplegaran sobre el terreny i estaran conformats per agents de diverses unitats policials capacitats per a donar resposta i asoramiento als aficionats/aficionats, canalitzant les seues queixes o informació. Al costat d'ells anirà un representant de la policia estrangera de l'equipe participant.

A més, els FIT tenen la seua extensió a les xarxes socials a través de dos perfils oficials de Twitter, l'habitual @policia i un altre creat expressament per a l'esdeveniment, @policiaEURO2020 en parla anglesa i dirigit a les aficions estrangeres. A través d'ells es llançaran missatges de seguretat i informació general relacionada amb l'esdeveniment esportiu.