En la província de Granada

La Policia Nacional desarticula un grup criminal dedicat a la venda de drogues a través de xarxes socials mitjançant empreses de paqueteria

Hi ha sis persones detingudes -quatre hòmens i dos dones- de nacionalitat espanyola, presumptament dedicades a la venda de marihuana a nivell nacional i internacional

S'han realitzat quatre registres; dos a Granada, entre els quals es va trobar una “guarderia” en la qual envasaven la marihuana per al seu posterior enviament, i els altres dos en localitats del cinturó de la ciutat nassarita

Els agents han intervenut 115 quilos de cogollos de marihuana, 148 plantes de la mateixa espècie, un arma curta de foc, nombrosa munició blindada, prop de 35.000 euros en efectiu, diversos rellotges de luxe i un vehicle d'alta gamma i gran cilindrada

26/04/24

Agents de la Policia Nacional han desarticulat, en la província de Granada, un grup criminal dedicat a la venda de drogues a través de xarxes socials mitjançant empreses de paqueteria. Hi ha sis persones detingudes -quatre hòmens i dos dones- de nacionalitat espanyola, presumptament dedicades a la venda de marihuana a nivell nacional i internacional. S'han realitzat quatre registres; dos a Granada, entre els quals es va trobar una “guarderia” en la qual envasaven la marihuana per al seu posterior enviament, i els altres dos en localitats del cinturó de la ciutat nassarita. Els agents han intervenut 115 quilos de cogollos de marihuana, 148 plantes de la mateixa espècie, un arma curta de foc, nombrosa munició blindada, prop de 35.000 euros en efectiu, diversos rellotges de luxe i un vehicle d'alta gamma i gran cilindrada.

La investigació es va iniciar el passat mes de desembre quan els agents van detectar l'existència d'una organització criminal presumptament dedicada al trànsit nacional i internacional de marihuana.

Anunciaven la marihuana en xarxes socials i l'enviaven a través d'empreses de paqueteria

Les primeres perquisicions van revelar que els investigats realitzaven enviaments d'aquesta substancia estupefaent al nord d'Espanya, així com a diferents punts d'Europa –tals com Alemanya, França, Portugal i Itàlia-. D'altra banda, la investigació va constatar que les vendes es realitzaven mitjançant la publicació d'anuncis en xarxes socials, a través dels quals mostraven la mercaderia que tenien disponible.

L'organització -investigada per agents de Granada i de la Línia de la Concepció (Cadis)-  controlava tot el procés d'obtenció, preparació i posterior venda i distribució de grans quantitats de marihuana a través d'agències legals de paqueteria. A més, cadascun dels seus integrants -quatre hòmens i dos dones- tenia un rol preestablit dins del grup. En este sentit, mentre uns es dedicaven a preparar la substància, uns altres la traslladaven fins a les agències de transports per a enviar-la a les diferents destinacions (nacionals i internacionals). També estaven els encarregats de proporcionar vehicles, sempre d'alta gamma, i els qui realitzaven labors de vigilància. L'activitat delictiva -que generava una important font d'ingressos a tots els seus membres- els permetia ostentar n un alt nivell de vida, fet que ha permès als investigadors seguir el seu rastre i identificar-los.

L'operació ha finalitzat amb la detenció de les sis persones investigades. Així mateix, els agents han realitzat quatre registres, dos en la ciutat de Granada -on van localitzar una “guarderia” també establida com a centre de preparació de la substancia estupefaent fins a la seua distribució final- i altres dos en localitats del cinturó de la ciutat nassarita.

Fruit dels registres practicats, els investigadors han intervenut 115 quilos de cogollos de marihuana, 148 plantes de la mateixa espècie, un arma curta de foc, nombrosa munició blindada, prop de 35.000 euros en metàl·lic, diversos rellotges de luxe, dos d'ells valorats en més de 23.000 euros, un vehicle d'alta gamma i gran cilindrada valorat en més de 100.000 euros i divers material relacionat amb l'activitat investigada.