En la ciutat de Màlaga

La Policia Nacional deté a dos persones que van segrestar a un ciutadà durant 23 dies al que exigien el pagament de 500.000 euros en criptomonedas

Els segrestadors van mantindre a la víctima tancada en habitacions amb les mans engrilletadas i amb un dispositiu de localització per a tindre-la controlada en tot moment

Després de cinc dies de negociacions amb els segrestadors, es va establir un dispositiu de pagament entre un dels familiars de la víctima i l'organització criminal amb l'objectiu d'alliberar al segrestat

16/04/24

Agents de la Policia Nacional han detingut a dos persones que havien segrestat a un ciutadà d'origen suec durant 23 dies i al que exigien el pagament de 500.000 euros en criptomonedas per al seu alliberament. Els segrestadors van mantindre a la víctima tancada en habitacions amb les mans engrilletadas i amb un dispositiu de localització per a tindre-la controlada en tot moment. Després de cinc dies d'intenses negociacions amb els detinguts, es va establir un dispositiu de pagament entre un dels familiars de la víctima i l'organització criminal amb l'objectiu d'alliberar al segrestat.

La investigació es va iniciar amb la denúncia interposada per un dels familiars de la víctima.. La víctima, d'origen suec, havia sigut segrestada quan venia de Turquia a Espanya amb un amic per a conéixer el país. A la seua arribada a l'aeroport de Màlaga va ser arreplegat per una tercera persona que presumptament havia sigut enviada pel seu amic per a arreplegar-li i portar-li a l'hotel on s'allotjava. A partir d'este moment, els familiars de la víctima van deixar de tindre notícies d'ell, fins que diversos dies després els segrestadors –d'origen sirià i libanés- es van posar en contacte amb ells per a exigir-los el pagament de 500.000 euros en criptomonedas a canvi del seu alliberament.

Després d'una exhaustiva investigació policial es va aconseguir donar amb la ubicació de la primera vivenda on va estar la víctima segrestada, encara que en eixos moments ja no es trobava en aquest lloc posat que els segrestadors la canviaven de domicili cada cinc dies, utilitzant per a açò documentació falsa, vehicles de lloguer i allotjaments turístics.

Es va establir un dispositiu de rescat entre un familiar i els segrestadors

Un dels familiars del segrestat que residia a Istanbul (Turquia) era el que estava rebent les telefonades telefòniques dels segrestadors, per la qual cosa es va desplaçar fins a Màlaga. Els investigadors de la Policia Nacional van establir un dispositiu de rescat, facilitant instruccions concises de la forma en què havia de comunicar-se amb els segrestadors. Després de cinc dies d'intenses negociacions  es va aconseguir acordar un dispositiu per a materialitzar el pagament del rescat, en un restaurant de Màlaga.

Els agents van establir un ampli dispositiu de vigilància sobre el restaurant i van observar a un dels segrestadors realitzant diverses batudes per la zona en busca de la possible presència policial, extremant les mesures de seguretat. Al no detectar als agents, es va personar un altre dels segrestadors juntament amb la víctima, reunint-se tots amb el familiar dins del restaurant.

Els agents van detindre als dos segrestadors i van alliberar a la víctima després de 23 dies de segrest. La xarxa criminal mantenia sempre a la víctima tancada en habitacions i amb les mans engrilletadas. A més, tapaven el seu rostre amb mascarillas i passamuntanyes per a impedir que poguera reconéixer-los. Van col·locar fins i tot un dispositiu de geolocalització en un de les sabates per a tindre-li localitzada i controlada en tot moment. En el moment de la detenció, els agents van intervendre en poder d'un dels segrestadors, una pistola simulada.

Una vegada alliberat, i després de rebre assistència mèdica, va aportar diverses dades que van conduir als agents fins a l'últim domicili on hi havia estat retingut. En el registre de la vivenda, situada en Fuengirola (Màlaga), es van intervendre els telèfons mòbils des dels quals els segrestadors realitzaven les comunicacions, els grilletes utilitzats per a retindre a la víctima, dispositius de geolocalització i altres efectes d'interés per a la investigació.

A dia d'hui es continua amb la investigació amb l'objectiu de trobar a la resta de membres de l'organització criminal que van participar en el segrest. Als dos arrestats se li imputen els delictes de segrest, lesions, organització criminal i delicte contra la integritat moral. L'autoritat judicial va decretar el seu ingrés a la presó.