Localitzat en la localitat de Mijas

La Policia Nacional deté a Màlaga a un fugitiu lituà buscat per trànsit de drogues

El detingut pertanyia a una organització criminal dedicada a la distribució de gran quantitat d'haixix a Noruega i, durant la investigació, li han sigut bloquejades propietats mobiliarias i un immoble

Després d'emetre la Fiscalia General de Lituània un orde europeu d'investigació, els agents van realitzar una entrada i registre en el seu domicili on han sigut intervenuts dos vehicles d'alta gamma, tres rellotges de luxe, diversos dispositius mòbils i material informàtic

L'operació s'ha dut a terme en el marc de l'EMPACT (European Multidisciplinary Platform Against Criminal Threats) cofinançada per la Unió Europea

11/03/23

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb EUROPOL, han detingut en la localitat malaguenya de Mijas a un ciutadà lituà a qui li constava vigent un Orde Europeu de Detenció i Entrega per trànsit de drogues, emesa per Lituània. A l'arrestat se li imputa un delicte per la seua participació en una organització criminal, dedicada a la possessió de gran quantitat d'haixix per a la seua posterior distribució a Noruega.

L'operació es va iniciar després d'emetre's, des de la Fiscalia General de Lituània, un Orde Europeu d'Investigació per la qual es va realitzar una entrada i registre en el domicili del fugitiu intervenent-li dos vehicles d'alta gamma, tres rellotges de luxe, diversos dispositius mòbils, equips informàtics i nombrosa documentació relacionada amb la investigació.

A més d'estos efectes intervenuts, i després de realitzar un estudi patrimonial del detingut, ha sigut bloquejat cautelarment la disposició tant d'una vivenda unifamiliar, en la qual residia el detingut i el valor comercial del qual ascendix a 1.000.000 d'euros, com la de quatre vehicles d'alta gamma així com el bloqueig preventiu de nou comptes bancaris.

Després de l'arrest, sobre la base d'un orde europeu de detenció per a entrega, l'arrestat va ser posat a la disposició de l'Audiència Nacional.

Investigació cofinançada per la Unió Europea en el marc EMPACT

La investigació s'ha dut a terme en el marc de l'EMPACT (Plataforma Multidisciplinària Europea contra les Amenaces Delictives). A través d'este marc, els Estats membres de la Unió Europea, les agències i altres socis de la UE col·laboren estretament per a fer front a les principals amenaces delictives mitjançant accions operatives conjuntes concebudes per a desarticular les xarxes delictives, les seues estructures i els seus models de negoci. La investigació desenvolupada en este marc ha comptat amb el cofinançament de la Unió Europea dins del suport que es dona als Estats membres per a combatre la criminalitat en camps com el trànsit de cànnabis, heroïna i cocaïna entre altres matèries.