Localitzat en la localitat de Mijas

La Policia Nacional deté a Màlaga a un fugitiu lituà cercat per tráfico de drogues

El detingut pertanyia a una organització criminal dedicada a la distribució de gran quantitat d'haixix a Noruega i, durant la recerca, li han estat bloquejades propietats mobiliarias i un immoble

Després d'emetre la Fiscalia General de Lituània una ordre europea de recerca, els agents van realitzar una entrada i registre al seu domicili on han estat intervinguts dos vehicles d'alta gamma, tres rellotges de luxe, diversos dispositius mòbils i material informàtic

L'operació s'ha dut a terme en el marc de l'EMPACT (European Multidisciplinary Platform Against Criminal Threats) cofinançada per la Unió Europea

11/03/23

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb EUROPOL, han detingut en la localitat malaguenya de Mijas a un ciutadà lituà a qui li constava vigent una Ordre Europea de Detenció i Entrega per tráfico de drogues, emesa per Lituània. A l'arrestat se li imputa un delicte per la seva participació en una organització criminal, dedicada a la possessió de gran quantitat d'haixix per a la seva posterior distribució a Noruega.

L'operació es va iniciar després d'emetre's, des de la Fiscalia General de Lituània, una Ordre Europea de Recerca per la qual es va realitzar una entrada i registre al domicili del fugitiu intervenint-li dos vehicles d'alta gamma, tres rellotges de luxe, diversos dispositius mòbils, equips informàtics i nombrosa documentació relacionada amb la recerca.

A més d'aquests efectes intervinguts, i després de realitzar un estudi patrimonial del detingut, ha estat bloquejat cautelarment la disposició tant d'un habitatge unifamiliar, en la qual residia el detingut i el valor comercial del qual ascendeix a 1.000.000 d'euros, com la de quatre vehicles d'alta gamma així com el bloqueig preventiu de nou comptes bancaris.

Després de l'arrest, sobre la base d'una ordre europea de detenció per a entrega, l'arrestat va ser posat a la disposició de l'Audiència Nacional.

Recerca cofinançada per la Unió Europea en el marc EMPACT

La recerca s'ha dut a terme en el marc de l'EMPACT (Plataforma Multidisciplinària Europea contra les Amenaces Delictives). A través d'aquest marc, els Estats membres de la Unió Europea, les agències i altres socis de la UE col·laboren estretament per fer front a les principals amenaces delictives mitjançant accions operatives conjuntes concebudes per desarticular les xarxes delictives, les seves estructures i els seus models de negoci. La recerca desenvolupada en aquest marc ha comptat amb el cofinançament de la Unió Europea dins del suport que es dona als Estats membres per combatre la criminalitat en camps com el tráfico de cànnabis, heroïna i cocaïna entre altres matèries.