Després d'activar-se la XARXA ENFAST

Detingut en Països Baixos un fugitiu de la banda els Trinitarios” per temptativa d'homicidi i tinença d'armes

Es trobava escapolit des del 2017 després de disparar a un jove per pertànyer a una banda rival en la porta d'una discoteca madrilenya i li constava una Ordre Europea de Detenció i Entrega

Una vegada es va esbrinar que el pròfug podria trobar-se a Amsterdam i després de la col·laboració de la Policia Nacional de la República Dominicana, es va arrestar al fugitiu a través de la xarxa ENFAST de Països Baixos

30/04/24

Agents de la Policia Nacional han col·laborat en la detenció en Països Baixos d'un fugitiu integrant de la banda els Trinitarios per temptativa d'homicidi i tinença d'armes. Es trobava escapolit des del 2017 després de disparar a un jove per pertànyer a una banda rival en la porta d'una discoteca madrilenya i li constava una Ordre Europea de Detenció i Entrega. Una vegada es va esbrinar que el pròfug podria trobar-se a Amsterdam i després de la col·laboració de la Policia Nacional de la República Dominicana, es va arrestar al fugitiu després d'activar la xarxa ENFAST de Països Baixos.

La recerca es va iniciar el 19 de febrer de 2017 quan un jove va resultar ferit per arma de foc en els voltants d'una discoteca madrilenya. Els investigadors van poder esbrinar que el presumpte autor del tret, al costat d'un altre jove, va mantenir un enfrontament en el local d'oci amb un grup de persones, després del qual va disparar a una d'elles. Les indagacions van permetre coneix que l'agressor pertanyia a la banda dels Trinitarios i que la víctima, que va resultar ferida de gravetat, pertanyia a la banda rival dels Dominican don't Play.

Les indagacions per part de la Secció de Localització de Fugitius, van permetre esbrinar que el presumpte autor del tret i alguns dels seus familiars, podrien estar residint a la ciutat neerlandesa d'Amsterdam, per la qual cosa es va sol·licitar als agents que conformen la Unitat FAST Països Baixos de la XARXA ENFAST, que realitzessin esbrinaments per localitzar al pròfug. Les gestions van permetre confirmar que la mare del fugitiu, al costat d'altres membres de la seva família, estaven residint a Amsterdam i que li podrien estar donant cobertura.

Una nova vida amb una nova identitat

Davant la sospita que el pròfug pogués estar emprant una identitat diferent, els agents espanyols van sol·licitar la col·laboració de la Unitat d'Intel·ligència Sensitiva de la Policia Nacional de República Dominicana i, a través de l'acaro de les empremtes dactilars, es va poder obtenir una altra identitat que podria estar usant per eludir les recerques.

Les recerques van permetre detectar que, utilitzant una nova identitat, el pròfug visitava esporàdicament un habitatge en la qual residien els seus familiars i, després d'establir-se un dispositiu de vigilància va poder ser arrestat com a presumpte responsable dels delictes de temptativa d'homicidi i tinença il·lícita d'armes.