Durant el pont d'agost es preveuen nombrosos desplaçaments

La Policia Nacional reitera el risc de el “ciberpostureo” durant els teus viatges

La difusió de fotos o vídeos de les teues vacacions, i fins i tot la ubicació en temps real, és una de les majors pistes que li pots donar als delinqüents per a saber què vivendes es troben deshabitades

Els especialistes de la Policia Nacional recomanen configurar el compte perquè siga privada i no publicar contingut dels teus viatges fins a tornar a casa

12/08/22

Amb motiu del pont d'agost que, previsiblement, provocarà nombrosos desplaçaments, la Policia Nacional reitera el risc de el “ciberpostureo” durant els teus viatges. La difusió de contingut de les teues vacacions pot convertir-se en una de les majors pistes que pots donar als delinqüents per a saber què vivendes es troben buides. Si et fas un vídeo o foto a quilòmetres de distància de la teua casa i la fas pública, pots estar comunicant a milions de persones que no hi ha ningú en el teu domicili.

 

Amb tal motiu, els especialistes de la Policia Nacional aporten les següents recomanacions:

 

1.-  Desactiva la funció GPS en la càmera de la teua smartphone o càmera digital i configura els teus dispositius per a denegar permís a determinades aplicacions al fet que puguen utilitzar les dades d'ubicació.

 

2.- Comprova la configuració de privacitat en els teus perfils de xarxes socials i assegura't que només compartixes informació amb amics i familiars. A més, accepta solament a persones que conegues en la vida real.

 

3.- Tín en compte que la informació que compartixes en una xarxa social pot estar vinculada a una altra pel que, si publiques alguna cosa en Twitter, pot ser automàticament reproduït en el teu perfil de Facebook i Instagram.

 

4.- Elimina les dades personals –direcció o telèfon- dels perfils, no faces actualitzacions d'estat compartint ubicació i no publiques fotos de les pantalles en l'aeroport, bitllets d'avió o tren, passaport o qualsevol altre document.

 

5.- Sabem que estàs desitjant “posturear” amb les teues vacacions, però espera fins a tornar a casa per a publicar fotos o ubicació. No dones pistes online dels teus viatges o de les persones que t'acompanyen, estaràs difonent que la teua vivenda es troba buida.

 

6.- Explica estos consells als teus fills i advertix-los del perill de mostrar els nostres hàbits en xarxes socials. A més, comprova la configuració de privacitat que tenen els menors en els seus perfils i els contactes que tenen agregats.