Durant el pont d'agost es preveuen nombrosos desplaçaments

La Policia Nacional reitera el risc de el “ciberpostureo” durant els teus viatges

La difusió de fotos o vídeos de les teves vacances, i fins i tot la ubicació en temps real, és una de les majors pistes que li pots donar als delinqüents per saber què habitatges es troben deshabitades

Els especialistes de la Policia Nacional recomanen configurar el compte perquè sigui privada i no publicar contingut dels teus viatges fins a tornar a casa

12/08/22

Amb motiu del pont d'agost que, previsiblement, provocarà nombrosos desplaçaments, la Policia Nacional reitera el risc de el “ciberpostureo” durant els teus viatges. La difusió de contingut de les teves vacances pot convertir-se en una de les majors pistes que pots donar als delinqüents per saber què habitatges es troben buides. Si et fas un vídeo o foto a quilòmetres de distància de la teva casa i la fas pública, pots estar comunicant a milions de persones que no hi ha ningú al teu domicili.

 

Amb tal motiu, els especialistes de la Policia Nacional aporten les següents recomanacions:

 

1.-  Desactiva la funció GPS en la càmera de la teva smartphone o càmera digital i configura els teus dispositius per denegar permís a determinades aplicacions al fet que puguin utilitzar les dades d'ubicació.

 

2.- Comprova la configuració de privadesa en els teus perfils de xarxes socials i assegura't que només comparteixes informació amb amics i familiars. A més, accepta solament a persones que coneguis en la vida real.

 

3.- Tingues en compte que la informació que comparteixes en una xarxa social pot estar vinculada a una altra pel que, si publiques alguna cosa en Twitter, pot ser automàticament reproduït en el teu perfil de Facebook i Instagram.

 

4.- Elimina les dades personals –adreça o telèfon- dels perfils, no facis actualitzacions d'estat compartint ubicació i no publiquis fotos de les pantalles en l'aeroport, bitllets d'avió o tren, passaport o qualsevol altre document.

 

5.- Sabem que estàs desitjant “posturear” amb les teves vacances, però espera fins a tornar a casa per publicar fotos o ubicació. No donis pistes online dels teus viatges o de les persones que t'acompanyen, estaràs difonent que el teu habitatge es troba buida.

 

6.- Explica aquests consells als teus fills i adverteix-los del perill de mostrar els nostres hàbits en xarxes socials. A més, comprova la configuració de privadesa que tenen els menors en els seus perfils i els contactes que tenen agregats.