En la Comunitat de Madrid

La Policia Nacional desarticula un grup delictiu que distribuïa bitllets falsos de 50 euros

Hi ha 13 detinguts i s'han intervenut 11.750 euros en bitllets falsos

Els arrestats compraven terminals mòbils a través d'una plataforma online de compravenda, utilitzant bitllets de 50 euros falsos per a pagar

20/10/21

Agents de la Policia Nacional han desarticulat en la Comunitat de Madrid un grup delictiu presumptament dedicat a distribuir bitllets falsos amb valor facial de 50 euros. Hi ha 13 detinguts i s'han intervenut 11.750 euros en bitllets falsos. Els arrestats compraven terminals mòbils a través d'una coneguda plataforma online de compravenda, utilitzant bitllets de 50 euros falsos per a pagar.

La investigació es va iniciar al novembre de 2021 quan els agents van detectar diverses denúncies similars en la Comunitat de Madrid. En elles, les víctimes denunciaven operacions de venda de terminals mòbils, a través d'una plataforma online de compravenda, en les quals els compradors havien pagat amb bitllets de 50 euros falsos. 

Després de diverses gestions policials, els agents van constatar els fets i van comprovar l'existència d'un grup de jóvens -hòmens d'entre 17 i 25 anys- que vivien en la mateixa zona i es desplaçaven a diferents punts de la Comunitat de Madrid per a dur a terme la compra de telèfons mòbils.

L'explotació de l'operació es va realitzar en tres fases a causa de la dificultat de localitzar als investigats però, finalment, els agents van arrestar a 13 persones i van intervendre 11.750 euros en bitllets falsos amb valor facial de 50 euros.

Per a detectar si un bitllet és fals: TOC, MIRE, GIRE

Malgrat que l'euro és una de les divises més segures -pel que la imitació de totes les seues mesures de seguretat es convertix en una labor àrdua i difícil- i que el paper és diferent al del bitllet legítim, estan ben simulats i, a simple vista, poden ser confosos amb bitllets originals.

La Policia Nacional aconsella seguir les recomanacions del Banc d'Espanya per a comprovar l'autenticitat d'un bitllet a través del mètode “TOQUE, MIRE, GIRE”.

- TOC les impressions en relleu que doten als bitllets d'un tacte inconfusible.

- MIRE el bitllet de besllum i, si és de curs legal, es faran visibles la marca d'aigua i el fil de seguretat.

- GIRE per a comprovar que la banda holográfica canvia.