Hui es commemora el Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi

La Policia Nacional habilita un telèfon d'assistència 24/7 per a atendre les necessitats psicològiques del seu personal

El telèfon estarà disponible les 24 hores, els 365 dies de l'any, i estarà atés per l'Equip d'Intervenció Psicosocial que, integrat per psicòlegs facultatius especialitzats, prestarà un servici ràpid i eficaç davant una sol·licitud d'ajuda

Es tracta d'una mesura arreplegada en el Pla de Promoció de la Salut Mental i Prevenció de la Conducta Suïcida en la Policia Nacional, amb la finalitat de millorar el benestar psíquic dels funcionaris

10/09/21

Hui 10 de setembre, i coincidint amb la commemoració del Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi, la Policia Nacional ha posat en marxa un telèfon d'assistència per a atendre les necessitats psicològiques del seu personal. Atés per l'Equip d'Intervenció Psicosocial durant les 24 hores del dia, 365 dies de l'any, donarà resposta a les sol·licituds d'assistència i/o suport psicològic.

Per a açò, s'ha dotat a l'Equip dels mitjans personals i materials necessaris i, d'esta forma, proporcionar el millor servici als funcionaris que sol·liciten la seua actuació i treballar amb la major celeritat i eficàcia possible en les situacions requerides.

Millorar el benestar psíquic dels funcionaris

La posada en marxa d'esta mesura està emmarcada en el Pla de Promoció de la Salut Mental i Prevenció de la Conducta Suïcida en la Policia Nacional que, aprovat el 5 de novembre de 2020, té la finalitat de millorar el benestar psíquic dels funcionaris de la Policia Nacional. Este Pla abasta els tres nivells d'intervenció preventiva que establix l'Organització Mundial de la Salut, -primària, secundària i terciària- establint-se para açò 14 objectius generals que es concreten en 45 mesures.

Entre els citats objectius es troba la d'establir mesures, ferramentes i recursos per a la detecció del riscos de conducta suïcida o altres trastorns mentals entre el personal de la Policia Nacional. En honor de donar compliment a aquesta resolució s'ha creat, dins de l'Àrea de Coordinació de Prevenció de Riscos Laborals, un Equip d'Intervenció Psicosocial que, integrat per Psicòlegs Facultatius, compten amb la formació necessària per a dur a terme els objectius que s'arrepleguen en el Pla.

Al seu torn, este Equip d'Intervenció Psicosocial es troba incardinat dins de l'Àrea de Vigilància de la Salut, pertanyent al citat Àrea de Coordinació, amb els quals es treballa de manera coordinada. A més, per a donar cobertura a tot el territori nacional, l'Equip manté una comunicació fluïda i constant amb les Unitats Regionals Sanitàries i les Unitats Bàsiques Sanitàries de la Direcció general de la Policia distribuïdes per tota Espanya, per a poder prestar un major i millor servici a l'empleat públic que necessite i requerisca ajuda.