En una operació conjunta de la Policia Nacional i els Carabinieri d'Itàlia

Detingut a Madrid el màxim responsable de la Ndrangueta calabresa

L'arrestat, considerat un dels pròfugs més buscats d'Itàlia, ha sigut localitzat amb documentació portuguesa falsa, sis telèfons mòbils i quasi 6.000 euros en efectiu en bitllets de 200 euros

 L'escapolit ja va ser condemnat l'any 2005 a 30 anys de presó, fet que va ser recorregut davant la justícia espanyola amb la finalitat d'evitar l'extradició

05/08/21

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb els Carabinieri d'Itàlia, han detingut al màxim responsable de la Ndrangueta calabresa. L'arrestat, un dels pròfugs més buscats d'Itàlia, ha sigut localitzat a Madrid amb documentació portuguesa falsa, sis telèfons mòbils i quasi 6.000 euros en efectiu.

L'escapolit ja va ser condemnat l'any 2005 a 30 anys de presó, fet que va ser recorregut davant la justícia espanyola amb la finalitat d'evitar l'extradició.

Detingut a Madrid

Després d'una intensa labor d'investigació i al llarg del present any, els agents van detectar a part de la família del buscat a Barcelona on es va refugiar durant uns mesos fins al seu trasllat a Madrid. Una vegada en la capital, ciutat on havia fixat la seua residència, i després de diverses perquisicions, va ser localitzat i detingut en una acció conjunta amb les autoritats italianes.

L'arrestat és, segons el parer dels investigadors, un dels màxims exponents del crim organitzat a Calàbria. En el moment del seu arrest portava una important quantitat de diners, sis terminals mòbils i documentació falsa per a tractar d'eludir l'acció de la justícia. Així mateix en el registre realitzat en el seu domicili s'han intervenut altres cinc terminals telefònics.

Un dels pròfugs més buscats d'Itàlia

L'arrestat és considerat un dels pròfugs més buscats d'Itàlia. Condemnat l'any 2005 a 30 anys de presó, no va arribar a complir la condemna gràcies al recurs presentat pels seus advocats davant la justícia espanyola. 

Durant aquells anys, l'ara detingut circulava en un vehicle blindat per por de caure baix els colps de la banda i les seues activitats delictives se centraven, presumptament, en el trànsit de drogues i armes.

A l'arrestat se li acusa de la mort d'home, fet pel qual se li va condemnar a una pena de 16 anys de presó dels quals fins al moment queda pendent el compliment d'11 anys i huit mesos.

La investigació, en el marc de l'operació “Rosa dels vents”, ha sigut desenvolupada de forma conjunta per les autoritats espanyoles i italianes, amb el suport de la fiscalia de Bolonya i en col·laboració amb l'Audiència Nacional.