En una operació conjunta de la Policia Nacional i els Carabinieri d'Itàlia

Detingut a Madrid el màxim responsable de la Ndrangueta calabresa

L'arrestat, considerat un dels pròfugs més cercats d'Itàlia, ha estat localitzat amb documentació portuguesa falsa, sis telèfons mòbils i gairebé 6.000 euros en efectiu en bitllets de 200 euros

 L'escapolit ja va ser condemnat l'any 2005 a 30 anys de presó, fet que va ser recorregut davant la justícia espanyola amb la finalitat d'evitar l'extradició

05/08/21

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb els Carabinieri d'Itàlia, han detingut al màxim responsable de la Ndrangueta calabresa. L'arrestat, un dels pròfugs més cercats d'Itàlia, ha estat localitzat a Madrid amb documentació portuguesa falsa, sis telèfons mòbils i gairebé 6.000 euros en efectiu.

L'escapolit ja va ser condemnat l'any 2005 a 30 anys de presó, fet que va ser recorregut davant la justícia espanyola amb la finalitat d'evitar l'extradició.

Detingut a Madrid

Després d'una intensa labor de recerca i al llarg del present any, els agents van detectar a part de la família del cercat a Barcelona on es va refugiar durant uns mesos fins al seu trasllat a Madrid. Una vegada a la capital, ciutat on havia fixat la seva residència, i després de diverses perquisicions, va ser localitzat i detingut en una acció conjunta amb les autoritats italianes.

L'arrestat és, segons el parer dels investigadors, un dels màxims exponents del crim organitzat a Calàbria. Al moment del seu arrest portava una important quantitat de diners, sis terminals mòbils i documentació falsa per tractar d'eludir l'acció de la justícia. Així mateix en el registre realitzat al seu domicili s'han intervingut altres cinc terminals telefònics.

Un dels pròfugs més cercats d'Itàlia

L'arrestat és considerat un dels pròfugs més cercats d'Itàlia. Condemnat l'any 2005 a 30 anys de presó, no va arribar a complir la condemna gràcies al recurs presentat pels seus advocats davant la justícia espanyola. 

Durant aquells anys, l'ara detingut circulava en un vehicle blindat per por de caure sota els cops de la banda i les seves activitats delictives se centraven, presumptament, en el tráfico de drogues i armes.

A l'arrestat se li acusa de la mort d'home, fet pel qual se li va condemnar a una pena de 16 anys de presó dels quals fins al moment queda pendent el compliment d'11 anys i vuit mesos.

La recerca, en el marc de l'operació “Rosa dels vents”, ha estat desenvolupada de forma conjunta per les autoritats espanyoles i italianes, amb el suport de la fiscalia de Bolonya i en col·laboració amb l'Audiència Nacional.