Operació conjunta de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil

Desarticulada una xarxa dedicada al robatori i trànsit il·lícit de vehicles

Compraven vehicles sinistrats i robaven cotxes similars per a suplantar les dades dels primers en els sostrets

S'ha confiscat una gran quantitat de vehicles, a més d'abundant documentació i material per a dur a terme el robatori dels turismes

Intervenudes 14 societats mercantils, nou vivendes i dos naus industrials

18/06/21

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Guàrdia Civil, han desarticulat una organització delictiva dedicada, presumptament, al robatori de vehicles, i que, posteriorment, suplantaven amb els elements identificatius (matrícula i nombre de bastidor) i documentació d'uns altres de similars característiques provinents de sinistres, posant-los finalment en circulació tant a Espanya com en altres països d'Europa, tals com Itàlia, França i Països Baixos.

Esta organització criminal estava liderada per diversos ciutadans d'origen italià, francés i espanyol, i es ramificava en diferents llocs del territori nacional. S'han dut a terme 17 registres domiciliaris en les províncies d'Alacant, Badajoz, Balears, Còrdova, La Corunya i València, duent-se a terme la detenció d'un total de deu persones (quatre a Palma de Mallorca, una a València, tres a Còrdova i dos a La Corunya), als quals se'ls investiga per delictes de trànsit il·lícit de vehicles, blanqueig de capitals, contra la Hisenda Pública i pertinença a organització criminal.

En una nau industrial de Palma de Mallorca disposaven d'un immens taller amb tot tipus de ferramentes, que era utilitzat per l'organització per a desmuntar els vehicles i dur a terme el canvi dels elements identificatius, així com de la resta de les peces mecàniques necessàries de cada cotxe. En l'interior de la mateixa es va trobar un total de 32 vehicles en diverses fases de muntatge per a la seua posterior venda, així com nombrosos motors i recanvis.

Com a resultat de l'operació s'ha intervenut un total de 63 vehicles, molts d'ells d'alta gamma, que s'estan analitzant per a confirmar si van ser sostrets i la seua procedència. També s'ha interceptat 45 parells de plaques de matrícula, abundant documentació de vehicles de diversos països, principalment Alemanya i Itàlia, així com fitxes tècniques i permisos de circulació manipulats, aparells tècnics per a dur a terme els robatoris  (detectors de radiofreqüència, maquinària per a forçar bombins, etc.), nombrosos equips informàtics, 14.800 euros en efectiu, un arma de foc i munició. 

D'altra banda, s'han bloquejat 14 societats mercantils usades en l'entramat per a desenvolupar l'activitat criminal, nou vivendes i dos naus industrials, així com altres productes bancaris.