Operació conjunta de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil

Desarticulada una xarxa dedicada al robatori i tráfico il·lícit de vehicles

Compraven vehicles sinistrats i robaven cotxes similars per suplantar les dades dels primers en els sostrets

S'ha confiscat una gran quantitat de vehicles, a més d'abundant documentació i material per dur a terme el robatori dels turismes

Intervingudes 14 societats mercantils, nou habitatges i dues naus industrials

18/06/21

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Guàrdia Civil, han desarticulat una organització delictiva dedicada, presumptament, al robatori de vehicles, i que, posteriorment, suplantaven amb els elements identificatius (matrícula i nombre de bastidor) i documentació d'uns altres de similars característiques provinents de sinistres, posant-los finalment en circulació tant a Espanya com en altres països d'Europa, tals com Itàlia, França i Països Baixos.

Aquesta organització criminal estava liderada per diversos ciutadans d'origen italià, francès i espanyol, i es ramificava en diferents llocs del territori nacional. S'han dut a terme 17 registres domiciliaris a les províncies d'Alacant, Badajoz, Balears, Còrdova, La Corunya i València, duent-se a terme la detenció d'un total de deu persones (quatre a Palma de Mallorca, una a València, tres a Còrdova i dues a La Corunya), als quals se'ls investiga per delictes de tráfico il·lícit de vehicles, blanqueig de capitals, contra la Hisenda Pública i pertinença a organització criminal.

En una nau industrial de Palma de Mallorca disposaven d'un immens taller amb tot tipus d'eines, que era utilitzat per l'organització per desmuntar els vehicles i dur a terme el canvi dels elements identificatius, així com de la resta de les peces mecàniques necessàries de cada cotxe. A l'interior de la mateixa es va trobar un total de 32 vehicles en diverses fases de muntatge per a la seva posterior venda, així com nombrosos motors i recanvis.

Como resultado de la operación se ha intervenido un total de 63 vehículos, muchos de ellos de alta gama, que se están analizando para confirmar si fueron sustraídos y su procedencia. También se ha interceptado 45 pares de placas de matrícula, abundante documentación de vehículos de diversos países, principalmente Alemania e Italia, así como fichas técnicas y permisos de circulación manipulados, aparatos técnicos para llevar a cabo los robos  (detectores de radiofrecuencia, maquinaria para forzar bombines, etc.), numerosos equipos informáticos, 14.800 euros en efectivo, un arma de fuego y munición. 

D'altra banda, s'han bloquejat 14 societats mercantils usades en l'entramat per desenvolupar l'activitat criminal, nou habitatges i dues naus industrials, així com altres productes bancaris.