Els contagis es van produir en el seu lloc de treball i en el gimnàs on acudia

La Policia Nacional deté a Manacor a un home per contagiar de Covid-19 a 22 persones

El presumpte autor, a pesar de tindre símptomes i haver-se realitzat una prova de PCR, va continuar amb la seua vida normal sense esperar el resultat ni mantindre una quarantena, acudint a treballar amb més de 40 de febra segons van manifestar varis dels seus companys

En el seu lloc de treball tossia fortament per tot el local, baixant-se la mascarilla, al mateix temps que manifestava “us vaig a contagiar a tots del coronavirus”

Entre els contagiats va haver-hi diversos menors d'edat, entre ells tres bebés de tan sol un any

24/04/21

Agents de la Policia Nacional han detingut a Manacor a un home de 40 anys d'edat com a presumpte autor d'un delicte de lesions per, presumptament, contagiar a 22 persones de Covid-19, huit d'elles de forma directa i 14 de forma indirecta, tant en el seu centre de treball com al gimnàs on acudia, tots dos en la localitat balear.

La investigació va començar a la fi del mes de gener quan els agents van tindre coneixement de l'existència d'un brot de Covid-19 en un conegut establiment de Manacor on, pel que sembla, un treballador s'havia contagiat i havia ocultat la seua malaltia.

Días antes de revelarse el brote, el trabajador comenzó a presentar síntomas compatibles con la enfermedad, por lo que sus compañeros comenzaron a preocuparse ya que observaban que éste no se encontraba bien pero no quería marcharse a su domicilio, temiendo que podría contagiarles.

Una vez finalizada su jornada laboral, el detenido se presentó en un centro médico para realizarse una PCR ya que no mejoraba, regresando a su gimnasio y a su puesto de trabajo al día siguiente.

Tant els companys com l'encarregat de l'establiment li van ordenar que es marxara a la seua casa ja que podria estar contagiat de Covid-19, fent cas omís als ordes dels seus caps. Segons van manifestar als policies, el detingut va acudir amb més de 40 graus de febra. 

Durante su jornada laboral, esta persona se paseaba por todo el local, tosiendo mientras se bajaba la mascarilla, manifestando “os voy a contagiar a todos del coronavirus”. Una vez finalizada su jornada laboral le comunicaron que el resultado de la PCR había sido positivo, circunstancia que alarmó al resto de trabajadores.

En ser citats tots els treballadors per a la realització de la PCR, cinc d'ells van donar positiu, els qui al seu torn van contagiar a varis dels seus familiars, trobant-se entre els contagiats tres bebés de tan sol 1 any. En el gimnàs que freqüentava es van contagiar directament 3 persones, els qui al seu torn van contagiar a diversos familiars, fent un total de persones contagiades unes 22 persones, no havent de ser cap d'ells ingressada.

Per tals fets es va procedir a la detenció del treballador com a presumpte autor d'un delicte de lesions i en el dia d'ahir va ser posat a la disposició de l'Autoritat Judicial.