Els contagis es van produir en el seu lloc de treball i en el gimnàs on acudia

La Policia Nacional deté a Manacor a un home per contagiar de Covid-19 a 22 persones

El presumpte autor, a pesar de tindre símptomes i haver-se realitzat una prova de PCR, va continuar amb la seua vida normal sense esperar el resultat ni mantindre una quarantena, acudint a treballar amb més de 40 de febra segons van manifestar varis dels seus companys

En el seu lloc de treball tossia fortament per tot el local, baixant-se la mascarilla, al mateix temps que manifestava “us vaig a contagiar a tots del coronavirus”

Entre els contagiats va haver-hi diversos menors d'edat, entre ells tres bebés de tan sol un any

24/04/21

Agents de la Policia Nacional han detingut a Manacor a un home de 40 anys d'edat com a presumpte autor d'un delicte de lesions per, presumptament, contagiar a 22 persones de Covid-19, huit d'elles de forma directa i 14 de forma indirecta, tant en el seu centre de treball com al gimnàs on acudia, tots dos en la localitat balear.

La investigació va començar a la fi del mes de gener quan els agents van tindre coneixement de l'existència d'un brot de Covid-19 en un conegut establiment de Manacor on, pel que sembla, un treballador s'havia contagiat i havia ocultat la seua malaltia.

Dies abans de revelar-se el brot, el treballador va començar a presentar símptomes compatibles amb la malaltia, per la qual cosa els seus companys van començar a preocupar-se ja que observaven que este no es trobava bé però no volia marxar-se al seu domicili, tement que podria contagiar-los.

Una vegada finalitzada la seua jornada laboral, el detingut es va presentar en un centre mèdic per a realitzar-se una PCR ja que no millorava, tornant al seu gimnàs i al seu lloc de treball l'endemà.

Tant els companys com l'encarregat de l'establiment li van ordenar que es marxara a la seua casa ja que podria estar contagiat de Covid-19, fent cas omís als ordes dels seus caps. Segons van manifestar als policies, el detingut va acudir amb més de 40 graus de febra. 

Durant la seua jornada laboral, esta persona es passejava per tot el local, tossint mentre es baixava la mascarilla, manifestant “us vaig a contagiar a tots del coronavirus”. Una vegada finalitzada la seua jornada laboral li van comunicar que el resultat de la PCR havia sigut positiu, circumstància que va alarmar a la resta de treballadors.

En ser citats tots els treballadors per a la realització de la PCR, cinc d'ells van donar positiu, els qui al seu torn van contagiar a varis dels seus familiars, trobant-se entre els contagiats tres bebés de tan sol 1 any. En el gimnàs que freqüentava es van contagiar directament 3 persones, els qui al seu torn van contagiar a diversos familiars, fent un total de persones contagiades unes 22 persones, no havent de ser cap d'ells ingressada.

Per tals fets es va procedir a la detenció del treballador com a presumpte autor d'un delicte de lesions i en el dia d'ahir va ser posat a la disposició de l'Autoritat Judicial.