Els contagis es van produir en el seu lloc de treball i en el gimnàs on acudia

La Policia Nacional deté a Manacor a un home per contagiar de Covid-19 a 22 persones

El presumpte autor, malgrat tenir símptomes i haver-se realitzat una prova de PCR, va continuar amb la seva vida normal sense esperar el resultat ni mantenir una quarentena, acudint a treballar amb més de 40 de febre segons van manifestar varis dels seus companys

En el seu lloc de treball tossia fortament per tot el local, baixant-se la mascarilla, al mateix temps que manifestava “us vaig a contagiar a tots del coronavirus”

Entre els contagiats va haver-hi diversos menors d'edat, entre ells tres bebès de tan sol un any

24/04/21

Agents de la Policia Nacional han detingut a Manacor a un home de 40 anys d'edat com a presumpte autor d'un delicte de lesions per, presumptament, contagiar a 22 persones de Covid-19, vuit d'elles de forma directa i 14 de forma indirecta, tant al seu centre de treball com al gimnàs on acudia, tots dos en la localitat balear.

La recerca va començar a la fi del mes de gener quan els agents van tenir coneixement de l'existència d'un brot de Covid-19 en un conegut establiment de Manacor on, pel que sembla, un treballador s'havia contagiat i havia ocultat la seva malaltia.

Dies abans de revelar-se el brot, el treballador va començar a presentar símptomes compatibles amb la malaltia, per la qual cosa els seus companys van començar a preocupar-se ja que observaven que aquest no es trobava bé però no volia marxar-se al seu domicili, tement que podria contagiar-los.

Una vegada finalitzada la seva jornada laboral, el detingut es va presentar en un centre mèdic per realitzar-se una PCR ja que no millorava, tornant al seu gimnàs i al seu lloc de treball l'endemà.

Tant els companys com l'encarregat de l'establiment li van ordenar que es marxés a la seva casa ja que podria estar contagiat de Covid-19, fent cas omís a les ordres dels seus caps. Segons van manifestar als policies, el detingut va acudir amb més de 40 graus de febre. 

Durant la seva jornada laboral, aquesta persona es passejava per tot el local, tossint mentre es baixava la mascarilla, manifestant “us vaig a contagiar a tots del coronavirus”. Una vegada finalitzada la seva jornada laboral li van comunicar que el resultat de la PCR havia estat positiu, circumstància que va alarmar a la resta de treballadors.

En ser citats tots els treballadors per a la realització de la PCR, cinc d'ells van donar positiu, els qui al seu torn van contagiar a varis dels seus familiars, trobant-se entre els contagiats tres bebès de tan sol 1 any. En el gimnàs que freqüentava es van contagiar directament 3 persones, els qui al seu torn van contagiar a diversos familiars, fent un total de persones contagiades unes 22 persones, no havent de ser cap d'ells ingressada.

Per tals fets es va procedir a la detenció del treballador com a presumpte autor d'un delicte de lesions i en el dia d'ahir va ser posat a la disposició de l'Autoritat Judicial.