En la ciutat d'Àvila

L'Escola Nacional de Policia acull la formació d'una nova promoció d'agents del Cos Permanent Europeu de FRONTEX

La tercera promoció dels European Standing Cors Category 1, composta per 90 alumnes provinents de 16 països de tota Europa, es formaran en el centre docent de la Policia Nacional en un curs que es desenvoluparà fins al pròxim mes d'agost

El passat mes de gener, FRONTEX i la Policia Nacional van firmar un acord de col·laboració pel qual l'Escola Nacional de Policia va ser seleccionada com a centre docent per a recolzar la implementació del Programa Bàsic de Formació del Cos Permanent de Categoria 1

L'Escola Nacional de Policia acull la formació d'una nova promoció d'agents del Cos Permanent Europeu de FRONTEX

08/02/21

08-febrer-2020

En el dia d'hui, l'Escola Nacional de Policia ha acollit la inauguració del curs de formació d'agents del Cos Permanent Europeu de FRONTEX. En l'acte de benvinguda als components de la tercera promoció dels European Standing Cors Category 1 ha intervenut el director de l'Escola Nacional de Policia, José Luis Teixidor González, així com Edgar Beugels, responsable de formació de FRONTEX. 

 

La nova promoció d'agents està composta per 90 alumnes provinents de 16 països europeus –Suècia, Croàcia, Bulgària, Grècia, Romania, Polònia, Xipre, Portugal, França, Itàlia, Irlanda, Txèquia, Eslovàquia, Alemanya i Espanya- que romandran en el centre docent de la Policia Nacional a Àvila fins al pròxim mes d'agost.

 

Durant el curs lectiu, els nous agents FRONTEX seran formats sobre la base del Pla d'estudis comú establit que consta de tres parts: estudis genèrics, estudis sobre compliment de la llei i capacitats pràctiques. Tota la matèria impartida està relacionada amb els estàndards de la guàrdia de fronteres i costes i es dividix en mòduls separats sobre fronteres aèries, terrestres i marítimes. L'activitat formativa serà realitzada per professorat especialitzat en les matèries impartides provinent de Croàcia, Finlàndia, Itàlia, Lituània, Romania i Espanya. 

   

El passat mes de gener, l'Agència Europea de la Guàrdia de Frontera i Costas i la Policia Nacional van firmar un acord de col·laboració pel qual l'Escola Nacional de Policia va ser seleccionada com a centre docent per a recolzar la implementació del Programa Bàsic de Formació d'Agents del Cos Permanent de Categoria de FRONTEX.