A Marbella

La Policia Nacional deté a un dels fugitius més perillosos de Polònia que s'enfronta a una pena de presó de més de 50 anys

Es dedicava presumptament al trànsit il·lícit de drogues, trànsit il·lícit d'armes i explosius i pertinença a organització criminal

El detingut havia obtingut una identitat falsa per a eludir a les autoritats policials i utilitzava fortes mesures de seguretat per a evitar ser localitzat

23/04/24

Agents de la Policia Nacional han detingut a Marbella a un dels fugitius més perillosos de Polònia al que presumptament se li imputen els delictes de trànsit il·lícit de drogues, trànsit d'armes i explosius i pertinença a organització criminal, pels quals s'enfronta a una pena de presó de més de 50 anys. El detingut havia obtingut una identitat falsa per a eludir a les autoritats policials i utilitzava fortes mesures de seguretat per a evitar ser localitzat.

La investigació es va iniciar a la fi del passat any, quan l'enllaç policial de Polònia va informar als agents de la reclamació de les autoritats judicials poloneses que s'havia cursat sobre l'ara detingut, iniciant-se en eixe moment les gestions per a aconseguir la seua localització i detenció.

Les informacions rebudes pels agents de la Secció de Localització de Fugitius apuntaven al fet que es tractava d'un dels fugitius més buscats i perillosos de Polònia, suposadament dedicat al trànsit il·lícit de drogues i al trànsit il·lícit d'armes i explosius, havent-li intervenut en eixe país un fusell d'assalt Kalashnikov i un fusell d'ànima llisa, conegut com a “bomba”.

S'havia eliminat tatuatges per a evitar la seua identificació

Per la perillositat i la transcendència del pròfug, els investigadors van dur a terme investigacions per a poder localitzar al fugitiu sobre el qual, a més, constava informació que hauria modificat les seues característiques físiques, eliminant fins i tot tatuatges de la seua pell, i que utilitzava mesures de seguretat i autoprotecció canviant constantment de domicili, vehicles, fins i tot de ciutat per a evitar ser identificat pels agents.

Després de mesos d'investigació, els agents van comprovar que el reclamat havia iniciat una nova vida en la localitat de Marbella baix una identitat falsa obtinguda fraudulentament. D'esta manera, van localitzar la seua vivenda i van establir un dispositiu de vigilància sobre el fugitiu, que va permetre el seu arrest en la via pública quan es disposava a realitzar gestions fora del seu domicili.

Cofinançada amb Fons Europeus del Fons de Seguretat Interior

Agents de la Policia Nacional han dut a terme esta operació comptant amb instruments de finançament de la Unió Europea. Esta estratègia s'enfoca en quatre punts clau: establir un entorn de seguretat preparat per al futur, combatre les amenaces emergents, protegir als ciutadans europeus del terrorisme i la delinqüència organitzada, i forjar un robust ecosistema de seguretat europeu.

Per a aconseguir estos objectius, la Direcció general de Migració i Assumptes d'Interior de la Comissió Europea (DG HOME per les seues sigles en anglés), juntament amb les agències de la UE i fons específics de la UE, com els Fons de Seguretat Interna (ISF per les seues sigles en anglés), recolzen als Estats membres en la lluita contra les amenaces criminals mitjançant operacions coordinades dirigides a desmantellar les xarxes criminals i els seus models de negoci. Les intervencions efectuades baix este esquema han sigut cofinançades per la Unió Europea, com a part del suport als Estats membres per a combatre les xarxes delictives que constituïxen les amenaces més significatives per a la seguretat dels ciutadans de la UE i de la Unió en el seu conjunt.