Operació conjunta de la Policia Nacional amb el FBI

La Policia Nacional deté a un fugitiu buscat per les autoritats d'EUA per agredir sexualment a una menor d'11 anys

Els fets van ocórrer l'any 2017 en l'estat d'Utah i es trobava en parador desconegut, fins que al desembre de 2023 es va tindre coneixement que podria tindre intenció de viatjar a Espanya

Tenia un orde internacional de detenció des que s'havia escapolit del país i va ser localitzat residint en la localitat lleonesa d'Astorga

25/03/24

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb el FBI, han detingut a un home buscat per les autoritats d'EUA per un delicte d'agressió sexual agreujada a la filla de la seua parella. Els fets van ocórrer l'any 2017, en l'estat d'Utah, quan la menor tenia onze anys i des d'aleshores, este individu es trobava en parador desconegut, fins que al desembre de 2023 es va tindre coneixement que podria tindre intenció de viatjar a Espanya. Tenia un orde internacional de detenció des que s'havia escapolit del país i va ser localitzat residint en la localitat lleonesa d'Astorga.

La investigació es va iniciar quan les autoritats de Salt Lake City (EUA), a través del FBI, van posar en coneixement dels agents de la Unitat Central d'Atenció a la Família i Dona de la Policia Nacional, la possible presència a Espanya d'un home catalogat com a “depredador sexual”. Este individu estava buscat des de 2017 per diverses agressions sexuals agreujades sobre la filla de la seua parella d'aleshores, una menor d'onze anys amb el qual convivia en l'estat d'Utah. Així mateix, la menor va declarar que a més de les agressions sexuals de les quals va ser víctima, l'home l'obligava a veure contingut pornogràfic en el seu telèfon mòbil, i que li pessigava en la cara si tancava els ulls.

Les proves d'ADN van confirmar la incriminació de l'home

Les proves d'ADN realitzades a la xiqueta van confirmar la incriminació de l'home, per la qual cosa les autoritats policials van tractar de localitzar-ho, però este havia fugit deixant el seu vehicle abandonat a Salt Lake City quan va tindre coneixement que cadascun dels fets comesos podia portar aparellada una pena de cadena perpètua.

Des d'eixe moment, els investigadors no van aconseguir conéixer el seu parador, fins que al desembre de 2023, es va detectar que havia obtingut un nou passaport peruà, país del que era originari. Van esbrinar també que podria tindre la intenció de viatjar a Espanya, per la qual cosa els agents de la Policia Nacional van iniciar les gestions oportunes i van detectar la seua presència en el nostre país.

Les indagacions van permetre localitzar al fugitiu en la localitat lleonesa d'Astorga on residia amb la seua parella i les filles d'esta. Els agents de la Unitat Central d'Atenció a la Família i Dona, amb la presència d'un integrant  del FBI, ho van detindre en l'allotjament on vivia. Posteriorment, els agents es van entrevistar amb la parella actual del detingut per a comprovar que les filles menors d'edat amb les quals convivien no havien sigut víctimes d'agressió sexual, podent descartar tal extrem.

El jutge ha decretat el seu ingrés a la presó preventiva a l'espera de sol·licitud d'extradició per part de les autoritats nord-americanes.