Operació de la Policia Nacional en el marc de la xarxa ENFAST

La Policia Nacional deté a Alacant al fugitiu més buscat d'Albània per cometre dos assassinats en 2005

El detingut era líder d'una organització criminal a la qual se li atribuïxen desenes d'assassinats des de 1998

El fugitiu era buscat per l'assassinat de dos persones que van ser tirotejades en un poble d'Albània l'any 2005

18/12/23

Agents de la Policia Nacional, en el marc de la xarxa ENFAST –European Network of Fugitive Search Teams-, han detingut a un dels fugitius més buscats d'Albània. El detingut era líder d'una organització criminal a la qual se li atribuïxen desenes d'assassinats des de 1998. El fugitiu era buscat per l'assassinat de dos persones que van ser tirotejades en un poble d'Albània l'any 2005.

El fugitiu va iniciar les seues activitats en l'organització criminal que liderava a principis dels anys 90 i va prendre el seu nom d'una de les ciutats més importants de la regió d'Albània, “Durrës”, com a símbol de control que esta organització havia aconseguit aconseguir i gràcies al com se'ls hauria situat com la principal exportadora de cocaïna i armes del país. El detingut era buscat pels assassinats de dos persones, resultant ser tot un ajust de comptes entre clans rivals ocorreguts l'any 2005 i resolt quinze anys després.

16 membres de l'organització estaven condemnats a quatre cadenes perpètues

L'any 2012 un tribunal albanés va condemnar a 16 dels membres de la seua organització a quatre cadenes perpètues i 267 anys de presó per a la resta dels membres per assassinat, extorsió i segrest. Les autoritats albaneses van insistir en la importància i la prioritat que suposava la localització d'esta persona.

La seua cerca va estar centrada en la costa llevantina

Després de les primeres investigacions es va centrar la seua cerca en la costa llevantina, on es van desplaçar diversos agents durant setmanes. Poc després, es va aconseguir localitzar un apartament a Sant Joan d'Alacant on podria estar amagat el fugitiu.

Este mateix mes de desembre, mentre els investigadors realitzaven una vigilància discreta en els voltants de la urbanització, els agents van aconseguir identificar a un altre membre de l'organització que es disposava a traslladar de lloc al fugitiu, moment en què els agents van aprofitar per a arrestar al pròfug.