Onze detinguts d'un entramat assentat a Tarragona

La Policia Nacional desarticula una organització criminal que traslladava a migrants ocults en camions

La xarxa criminal ocultava als migrants en l'interior de camions, modificats per a traslladar fins a cinc persones, per al seu trasllat en els bucs comercials de la ruta marítima de Tànger a Algesires

Els migrants pagaven entre 8000 i 14000 euros en funció del lloc on eren ocultats, l'ús de documents falsos o la destinació final on eren traslladats

14/10/23

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal que, presumptament, traslladava a migrants ocults en camions a través de la frontera marítima d'Algesires. En l'operació han sigut detingudes onze persones d'un entramat que, assentat a Tarragona, proporcionava documents falsos als migrants a Tànger perquè pogueren embarcar després del pagament de quantitats que oscil·laven entre 8000 i 14000 euros. La xarxa criminal modificava part dels camions perquè ocultaren en el seu interior fins a cinc persones i, una vegada a Espanya, els facilitava transport per a dirigir-se a altres punts el país. El principal responsable de l'organització ha ingressat a la presó.

Ocults en camions

L'entramat criminal estava assentat en la província de Tarragona i, presumptament, gestionava l'encreuament de migrants a través de la frontera marítima d'Algesires. Per a açò els proporcionava en origen documents falsos espanyols perquè pogueren accedir als bucs comercials amb destinació a Espanya i, una vegada en l'interior dels vaixells, accedir al celler on s'amagaven en els baixos d'algun dels camions de l'organització. Els vehicles estaven preparats i comptaven amb zones ocultes de les cabines o en zones pròximes al motor que havien sigut modificades i habilitades com a amagatall.

Els implicats cobraven quantitats que oscil·laven entre 8000 i 14000 euros, en funció del lloc on els ocultaven, de la qualitat dels documents falsos que facilitaven als migrants o de la destinació final on els traslladaven. Els camions eren de petit dimensions i estaven preparats per a transportar fins a cinc persones ocultes en cadascun para, d'esta manera, no fer ús dels documents falsos en les fronteres espanyoles.

Després de passar el control fronterer, els immigrants es dirigien fins als voltants del Port d'Algesires on se'ls retirava la documentació falsificada. Des d'allí eren traslladats a altres llocs d'Espanya en vehicle particular o els aconseguien bitllets d'autobús.

Investigació policial

La investigació ha culminat amb la detenció d'onze persones a Algesires, Tarragona i Madrid, com a presumptes responsables dels delictes de pertinença a organització criminal, afavoriment de la immigració il·legal i falsedat documental. En les cinc entrades i registres que s'han dut a terme a Tarragona i Reus s'ha intervenut documentació relacionada amb la investigació. El principal responsable de l'organització va ingressar a la presó provisional.