Onze detinguts d'un entramat assentat a Tarragona

La Policia Nacional desarticula una organització criminal que traslladava a migrants ocults en camions

La xarxa criminal ocultava als migrants a l'interior de camions, modificats per traslladar fins a cinc persones, per al seu trasllat en els bucs comercials de la ruta marítima de Tànger a Algesires

Els migrants pagaven entre 8000 i 14000 euros en funció del lloc on eren ocultats, l'ús de documents falsos o la destinació final on eren traslladats

14/10/23

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal que, presumptament, traslladava a migrants ocults en camions a través de la frontera marítima d'Algesires. En l'operació han estat detingudes onze persones d'un entramat que, assentat a Tarragona, proporcionava documents falsos als migrants a Tànger perquè poguessin embarcar després del pagament de quantitats que oscil·laven entre 8000 i 14000 euros. La xarxa criminal modificava part dels camions perquè ocultessin en el seu interior fins a cinc persones i, una vegada a Espanya, els facilitava transport per dirigir-se a altres punts el país. El principal responsable de l'organització ha ingressat a la presó.

Ocults en camions

L'entramat criminal estava assentat a la província de Tarragona i, presumptament, gestionava l'encreuament de migrants a través de la frontera marítima d'Algesires. Per a això els proporcionava en origen documents falsos espanyols perquè poguessin accedir als bucs comercials amb destinació a Espanya i, una vegada a l'interior dels vaixells, accedir al celler on s'amagaven en els baixos d'algun dels camions de l'organització. Els vehicles estaven preparats i comptaven amb zones ocultes de les cabines o en zones properes al motor que havien estat modificades i habilitades com a amagatall.

Els implicats cobraven quantitats que oscil·laven entre 8000 i 14000 euros, en funció del lloc on els ocultaven, de la qualitat dels documents falsos que facilitaven als migrants o de la destinació final on els traslladaven. Els camions eren de petites dimensions i estaven preparats per transportar fins a cinc persones ocultes en cadascun para, d'aquesta manera, no fer ús dels documents falsos a les fronteres espanyoles.

Després de passar el control fronterer, els immigrants es dirigien fins als voltants del Port d'Algesires on se'ls retirava la documentació falsificada. Des d'allí eren traslladats a altres llocs d'Espanya en vehicle particular o els aconseguien bitllets d'autobús.

Recerca policial

La recerca ha culminat amb la detenció d'onze persones a Algesires, Tarragona i Madrid, com a presumptes responsables dels delictes de pertinença a organització criminal, afavoriment de la immigració il·legal i falsedat documental. En les cinc entrades i registres que s'han dut a terme a Tarragona i Reus s'ha intervingut documentació relacionada amb la recerca. El principal responsable de l'organització va ingressar a la presó provisional.