En el marc de l'operació MINERVA

La Policia Nacional rescata a tres migrants que viatjaven ocults en l'interior d'un camió frigorífic

Un equip multidisciplinari integrat per Policia Nacional i personal de l'Agència FRONTEX, que realitzaven labors d'inspecció fronterera en el filtre d'entrada a territori nacional des de Tànger, va localitzar als migrants entre la càrrega d'un camió frigorífic

L'Operació conjunta MINERVA 2023 va començar el dia 16 de juny i finalitzarà el dia 6 de setembre de l'any en curs. En 2022 es van realitzar 2034 identificacions i més de 1900 actuacions policials

02/08/23

Agentes de la Policía Nacional, en el marco de la operación MINERVA, han rescatado a tres migrantes que agonizaban en el interior de un camión frigorífico a su llegada al Puerto de Algeciras (Cádiz) procedente de Tánger. Un equipo multidisciplinar integrado por Policía Nacional y personal de la Agencia FRONTEX, que realizaban labores de inspección fronteriza en el filtro de entrada a territorio nacional desde Tánger, localizó a los migrantes en la carga del camión frigorífico.

Els agents, mentre realitzaven funcions d'inspecció fronterera, van escoltar colps i veus procedents de l'interior de la càrrega del camió. Van iniciar el desprecintado del camió i la seua obertura, localitzant en el seu interior a tres persones d'origen magrebí amb evidents signes de fatiga i dificultat respiratòria. Els agents ràpidament els van socórrer realitzant primers auxilis i van requerir en el lloc a una ambulància. Els servicis sanitaris van traslladar als migrants a l'hospital més pròxim amb la finalitat de rebre l'ajuda mèdica necessària a causa de les condicions en les quals es trobaven.

Altres dos menors ocults en una caravana

L'operació MINERVA tracta de controlar els fluxos d'immigració irregular procedents d'Àfrica, a través de línies regulars de transport de viatgers per via marítima cap a la Unió Europea. Gràcies a la inspecció fronterera, s'aconseguix la detecció de mètodes d'ocultació de persones en diversos mitjans de transport, així com l'ús de documents falsos.

Mitjançant esta operació també es combat la delinqüència transfronterera en qualsevol de les seues manifestacions, amb especial atenció a l'activitat d'organitzacions criminals dedicades a la Tracta d'Éssers humans, al trànsit il·lícit d'estupefaents, armes i vehicles i contra el terrorisme yihadista. Capta informació dels modus operandi utilitzats en les activitats d'encreuament il·legal a través dels llocs fronterers.

L'operació MINERVA 2023 ha aconseguit fins hui entre altres actuacions la identificació d'un conductor que tractava d'introduir de forma il·legal a Espanya a dos menors ocults en una caravana, la localització d'un camió que transportava dos quilograms d'haixix, efectes de suposada marca falsificats, més de 40 cartons de tabac entre altres efectes de contraban.

L'Operació conjunta MINERVA 2023 va començar el passat 16 de juny i finalitzarà el 6 de setembre de l'any en curs. En 2022 es van realitzar 2034 identificacions i més de 1900 actuacions policials.