En el marc de l'operació MINERVA

La Policia Nacional rescata a tres migrants que viatjaven ocults a l'interior d'un camió frigorífic

Un equip multidisciplinari integrat per Policia Nacional i personal de l'Agència FRONTEX, que realitzaven labors d'inspecció fronterera en el filtre d'entrada a territori nacional des de Tànger, va localitzar als migrants entre la càrrega d'un camió frigorífic

L'Operació conjunta MINERVA 2023 va començar el dia 16 de juny i finalitzarà el dia 6 de setembre de l'any en curs. En 2022 es van realitzar 2034 identificacions i més de 1900 actuacions policials

02/08/23

Agents de la Policia Nacional, en el marc de l'operació MINERVA, han rescatat a tres migrants que agonitzaven a l'interior d'un camió frigorífic a la seva arribada al Port d'Algesires (Cadis) procedent de Tànger. Un equip multidisciplinari integrat per Policia Nacional i personal de l'Agència FRONTEX, que realitzaven labors d'inspecció fronterera en el filtre d'entrada a territori nacional des de Tànger, va localitzar als migrants en la càrrega del camió frigorífic.

Els agents, mentre realitzaven funcions d'inspecció fronterera, van escoltar cops i veus procedents de l'interior de la càrrega del camió. Van iniciar el desprecintado del camió i la seva obertura, localitzant en el seu interior a tres persones d'origen magrebí amb evidents signes de fatiga i dificultat respiratòria. Els agents ràpidament els van socórrer realitzant primers auxilis i van requerir en el lloc a una ambulància. Els serveis sanitaris van traslladar als migrants a l'hospital més pròxim amb la finalitat de rebre l'ajuda mèdica necessària a causa de les condicions en les quals es trobaven.

Altres dos menors ocults en una caravana

L'operació MINERVA tracta de controlar els fluxos d'immigració irregular procedents d'Àfrica, a través de línies regulars de transport de viatgers per via marítima cap a la Unió Europea. Gràcies a la inspecció fronterera, s'aconsegueix la detecció de mètodes d'ocultació de persones en diversos mitjans de transport, així com l'ús de documents falsos.

Mitjançant aquesta operació també es combat la delinqüència transfronterera en qualsevol de les seves manifestacions, amb especial atenció a l'activitat d'organitzacions criminals dedicades a la Tracta d'Éssers humans, al tráfico il·lícit d'estupefaents, armes i vehicles i contra el terrorisme yihadista. Capta informació dels modus operandi utilitzats en les activitats d'encreuament il·legal a través dels llocs fronterers.

L'operació MINERVA 2023 ha aconseguit fins avui entre altres actuacions la identificació d'un conductor que tractava d'introduir de forma il·legal a Espanya a dos menors ocults en una caravana, la localització d'un camió que transportava dos quilograms d'haixix, efectes de suposada marca falsificats, més de 40 cartrons de tabac entre altres efectes de contraban.

L'Operació conjunta MINERVA 2023 va començar el passat 16 de juny i finalitzarà el 6 de setembre de l'any en curs. En 2022 es van realitzar 2034 identificacions i més de 1900 actuacions policials.