Dos víctimes alliberades i quatre detinguts a Madrid

La Policia Nacional desarticula una organització criminal dedicada a l'explotació sexual que esclavitzava a les seues víctimes

Captaven a les dones a través dels seus familiars directes i de pàgines web que oferien servicis sexuals. Treballaven les 24 hores els set dies de la setmana, havien de dormir amb roba sensual i estar sempre maquillades per si es presentava algun client

Les víctimes no podien rebutjar cap servici sexual. Si el client no quedava satisfet es castigava amb l'obligació de realitzar un altre servici sense rebre cap diners, quedant-se els responsables amb l'import íntegre

La Policia Nacional compta amb la línia telefònica 900 10 50 90 i el correu trata@policia.es per a facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial d'este tipus de delictes, no quedant reflectida la telefonada en la factura telefònica

08/07/23

Agents de la Policia Nacional han alliberat a dos víctimes i detingut a quatre persones a Madrid. Amb esta operació han desarticulat una organització criminal dedicada a l'explotació sexual que esclavitzava a les seues víctimes. Captaven a les dones a través dels seus familiars directes i de pàgines web que oferien servicis sexuals. Treballaven les 24 hores els set dies de la setmana, havien de dormir amb roba sensual i estar sempre maquillades per si es presentava algun client. Les víctimes no podien rebutjar cap servici sexual. Si el client no quedava satisfet es castigava amb l'obligació de realitzar un altre servici sense rebre cap diners, quedant-se els responsables amb l'import íntegre. La Policia Nacional compta amb la línia telefònica 900 10 50 90 i el correu trata@policia.es per a facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial d'este tipus de delictes, no quedant reflectida la telefonada en la factura telefònica.

Esclaves sexuals

 

Els integrants de l'organització captaven a les seues víctimes a través de familiars directes o d'anuncis en pàgines web utilitzades per a oferir servicis sexuals. L'entramat s'aprofitava de la seua vulnerabilitat econòmica i personal, donada la situació precària en què es trobaven les víctimes tant en el seu país d'origen, principalment Sud-amèrica, com en territori nacional.

 

Una vegada la víctima contactava amb els responsables, la xarxa criminal la citava per a una entrevista personal amb un dels líders. Les enganyaven amb falses promeses de guanyar elevades sumes de diners, horaris reduïts, autonomia a l'hora de seleccionar els servicis sexuals i completa llibertat de moviment i horari. Se'ls assegurava que únicament entregarien un percentatge mínim dels seus ingressos com a simples honoraris de publicitat.

 

Quan les dones arribaven als prostíbuls que l'entramat regentava, se'ls explicaven les condicions reals i deplorables a les quals havien de sotmetre's, un sever règim pròxim a l'esclavitud.

 

 

Castigades si el client no quedava satisfet

 

Les víctimes havien de treballar les 24 hores els set dies de la setmana, havien de dormir amb roba sensual i estar sempre maquillades per si es presentava algun client. Si venia de matinada, les altres dones havien d'eixir de l'habitació o amagar-se en el bany perquè la companya exercira la prostitució en eixe mateix moment. De la quantitat que es pagava per cada servici sexual, entre 60 i 120 euros, les víctimes només es quedaven amb 25 euros com a màxim, ja que la regente de la casa cobrava directament al client. Amb este ingrés havien de fer front a la seua manutenció, utensilis i fins a pagar el paper higiènic.

 

Les víctimes no podien rebutjar cap tipus de servici sexual. Se'ls castigava amb una penalització en cas que algun client no quedara satisfet. Consistia en la realització d'un altre servici gratuït per a l'organització, ja que els implicats es quedaven amb l'import íntegre del nou servici. Els integrants de la xarxa les amenaçaven amb armes blanques, les intimidaven amb la deportació a causa de la seua situació irregular a Espanya i humiliaven a els qui es queixaren o demanaren eixir de la casa. Les tancaven fins que se sotmeteren i cada dia els obligaven a consumir substancies estupefaents.

 

 

Investigació policial

 

L'operació culmina amb quatre detinguts en la localitat de Madrid pels delictes de Tracta d'Éssers humans amb finalitats d'explotació sexual, relatius a la prostitució, detenció il·legal i pertinença a organització criminal, i dos víctimes alliberades també en la ciutat de Madrid.

 

S'han realitzat tres diligències d'entrada i registre en la localitat de Madrid i s'han intervenut més de 5 000 euros en efectiu, tres balances de precisió, sis terminals telefònics i diversa documentació relacionada amb la investigació.