Operació conjunta de la Policia Nacional, Guàrdia Civil i EUROPOL

Desarticulada una organització criminal internacional dedicada al transport d'estupefaents entre Espanya i Polònia

S'ha detingut a un total de 42 persones, sis d'ells a Espanya, als quals s'han intervenut més de 500.000 euros

La droga era enviada des d'Espanya a través de camions de mercaderia camuflada en carregaments de creïlles i s'han intervenut 260 quilos de marihuana

01/06/23

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Guàrdia Civil i EUROPOL, han desmantellat una organització internacional dedicada al trànsit de drogues que traslladava a Polònia grans quantitats de drogues amagades en camions de fruites i verdures.

En el transcurs de la investigació els agents han confiscat més de 260 quilos de marihuana, anfetamina i cocaïna amb un valor total de quasi 3 milions d'euros. Durant l'últim any s'han dut a terme una sèrie d'actuacions contra els membres d'esta organització criminal que s'han saldat amb 42 detencions, inclosos els responsables de l'estructura criminal.

El passat 23 d'abril es van dur a terme una sèrie d'operacions coordinades en tots dos països, que van donar com a resultat 14 detencions a Polònia i 6 a Espanya. En esta ocasió es va confiscar diners en efectiu per valor de més de mig milió d'euros en diverses monedes.

Transportaven la marihuana camuflada entre creïlles

La primera operació contra esta organització criminal es va produir el passat any, quan l'Oficina Central d'Investigacions de la Policia de Polònia va arrestar a set sospitosos d'introduir estupefaents a Polònia. La droga era transportada en camions amb carregaments de creïlles procedents d'Espanya on els investigadors van trobar 158 borses de marihuana. Després d'esta operació i un registre en els domicilis dels arrestats, es van confiscar 51 borses addicionals de marihuana.

Les proves recaptades al llarg de la investigació van revelar la vinculació d'esta organització criminal amb el contraban de 3 tones de marihuana, per un valor benvolgut de 30 milions d'euros.la organització transportava la droga en camions frigorífics des d'Espanya a Polònia, passant per Holanda i Alemanya La investigació també va permetre revelar com els integrants de l'organització tenien vincles amb hooligans de diversos clubs esportius.

El suport d'Europol va ser fonamental per a l'èxit d'este cas. En el marc de les seues activitats operatives, Europol va poder desenvolupar informació fiable sobre les activitats d'esta organització de trànsit de drogues. Europol ha estat proporcionant desenvolupament i anàlisi d'intel·ligència continus per a recolzar als investigadors de camp. Durant l'acció, Europol va facilitar la coordinació en temps real entre tots els socis implicats, assegurant decisions tàctiques ràpides per a ajustar l'estratègia segons fóra necessari.