Operació conjunta de la Policia Nacional, Guàrdia Civil i EUROPOL

Desarticulada una organització criminal internacional dedicada al transport d'estupefaents entre Espanya i Polònia

S'ha detingut a un total de 42 persones, sis d'ells a Espanya, als quals s'han intervingut més de 500.000 euros

La droga era enviada des d'Espanya a través de camions de mercaderia camuflada en carregaments de patates i s'han intervingut 260 quilos de marihuana

01/06/23

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Guàrdia Civil i EUROPOL, han desmantellat una organització internacional dedicada al tráfico de drogues que traslladava a Polònia grans quantitats de drogues amagades en camions de fruites i verdures.

En el transcurs de la recerca els agents han confiscat més de 260 quilos de marihuana, anfetamina i cocaïna amb un valor total de gairebé 3 milions d'euros. Durant l'últim any s'han dut a terme una sèrie d'actuacions contra els membres d'aquesta organització criminal que s'han saldat amb 42 detencions, inclosos els responsables de l'estructura criminal.

El passat 23 d'abril es van dur a terme una sèrie d'operacions coordinades en tots dos països, que van donar com a resultat 14 detencions a Polònia i 6 a Espanya. En aquesta ocasió es va confiscar diners en efectiu per valor de més de mig milió d'euros en diverses monedes.

Transportaven la marihuana camuflada entre patates

La primera operació contra aquesta organització criminal es va produir el passat any, quan l'Oficina Central de Recerques de la Policia de Polònia va arrestar a set sospitosos d'introduir estupefaents a Polònia. La droga era transportada en camions amb carregaments de patates procedents d'Espanya on els investigadors van trobar 158 borses de marihuana. Després d'aquesta operació i un registre als domicilis dels arrestats, es van confiscar 51 borses addicionals de marihuana.

Les proves recaptades al llarg de la recerca van revelar la vinculació d'aquesta organització criminal amb el contraban de 3 tones de marihuana, per un valor benvolgut de 30 milions d'euros.la organització transportava la droga en camions frigorífics des d'Espanya a Polònia, passant per Holanda i Alemanya La recerca també va permetre revelar com els integrants de l'organització tenien vincles amb hooligans de diversos clubs esportius.

El suport d'Europol va ser fonamental per a l'èxit d'aquest cas. En el marc de les seves activitats operatives, Europol va poder desenvolupar informació fiable sobre les activitats d'aquesta organització de tráfico de drogues. Europol ha estat proporcionant desenvolupament i anàlisi d'intel·ligència continus per recolzar als investigadors de camp. Durant l'acció, Europol va facilitar la coordinació en temps real entre tots els socis implicats, assegurant decisions tàctiques ràpides per ajustar l'estratègia segons fos necessari.