En una investigació conjunta de la Policia Nacional d'Espanya i la Policia Nacional de França

Detenidos dos miembros un grupo criminal vinculados al asalto a un furgón blindado en Alemania

Con estas dos detenciones, sumadas al arresto de otras diecisiete personas en Francia, se da por desarticulada esta banda criminal especializada en el robo con violencia a furgones blindados mediante el uso de violencia extrema, explosivos y armas de fuego de gran calibre

Uno de los ahora arrestados se trata del cabecilla del grupo criminal, un hombre de nacionalidad francesa que tras perpetrar el robo huyó a España hasta ser identificado y detenido en la frontera con Francia

El segundo y último detenido, también ciudadano francés, utilizaba una falsa identidad hasta ser localizado y arrestado en Málaga

26/05/23

Agents de la Policia Nacional, en una investigació conjunta amb la Policia Nacional de França, han detingut a dos persones presumptament pertanyents a un grup criminal responsable de l'assalt a un furgó blindat a Alemanya en el qual es van portar dos milions d'euros. Amb estes dos detencions, sumades a l'arrest d'altres dèsset persones a França, es dona per desarticulada esta banda criminal especialitzada en el robatori a furgons blindats mitjançant l'ús de violència extrema, explosius i armes de foc de gran calibre.

Un dels ara arrestats es tracta del capitost del grup criminal, un home de nacionalitat francesa que després de perpetrar el robatori va fugir a Espanya fins a ser localitzat i detingut en la frontera amb França. El segon i últim detingut, també ciutadà francés, utilitzava una falsa identitat fins a ser localitzat i arrestat a Màlaga.

Els fets delictius es remunten al passat 13 de gener quan un furgó de transport de diners va ser assaltat en la localitat alemanya de Saarlouis-Lisdorf. El robatori estava perfectament organitzat i hores abans de perpetrar-se els seus autors havien deixat en la carretera diversos blocs de formigó de grans dimensions perquè el furgó haguera de detindre's. Els autors de l'atracament anaven repartits en diversos cotxes i van utilitzar explosius per a perforar i superar el blindatge del vehicle i així fer-se amb el botí que ascendia a dos milions d'euros aproximadament.

Després d'emprendre la fugida cap a França van ser perseguits per la policia alemanya, arribant fins i tot a produir-se un intercanvi de trets entre els atracadors i els agents, fins que els primers van aconseguir evadir l'acció policial. Finalment van abandonar i van calcinar els cotxes utilitzats per al robatori en diferents localitats franceses.

Detenció a França de dèsset membres de la banda

Davant estos fets es va iniciar una operació conjunta entre els cossos de seguretat alemanya i francesa, que va tindre com resultat la detenció a França de part dels integrants del grup criminal que havia perpetrat l'atracament, en concret de dèsset persones. A continuació es va dur a terme una sèrie de registres domiciliaris en els quals, entre altres efectes, els agents van trobar dades d'interés que els van portar a conéixer que hi havia altres dos persones més implicades en l'atracament. Una d'elles es tractava de l'autor intel·lectual del robatori, un súbdit francés que encara no havia sigut arrestat.

Posteriorment l'Oficina Central de Lluita Contra la Delinqüència Organitzada de la Policia Nacional francesa va tindre coneixement que el capitost del grup criminal havia passat la frontera espanyola a bord d'un vehicle amb matrícula gal·la. Avançades les perquisicions els agents van aconseguir localitzar a l'investigat en un hotel de la localitat de Dos Germanes (Sevilla) baix una falsa identitat. Amb tot açò les autoritats judicials franceses van emetre els corresponents Ordes Europeus d'Investigació i Detenció.

Detenció de l'autor intel·lectual de l'atracament

Després de l'inici de les investigacions a Espanya, els agents van aconseguir determinar que el fugitiu s'havia desplaçat des de Sevilla fins a Salou (Tarragona), on s'allotjava en un hotel d'aquesta localitat. L'endemà de tindre coneixement d'açò, i ja baix control policial, l'investigat va iniciar el desplaçament cap a la frontera franc-espanyola, circumstància que va ser comunicada a les autoritats franceses. Una vegada en el país veí va ser arrestat, de forma coordinada per les autoritats de tots dos països, en companyia d'altres tres individus.

Esta detenció va llançar noves dades sobre la identitat d'un altre dels autors de l'atracament, del que existien forts indicis de la seua presència en el sud d'Espanya. Així mateix esta nova informació va suposar un segon Orde Europeu d'Investigació i Detenció amb la finalitat de localitzar, detindre i posar a la disposició de les autoritats franceses a l'últim dels implicats en el robatori.

Iniciades novament les investigacions per part dels agents a Espanya, es va localitzar al fugitiu a Màlaga utilitzant una falsa identitat per a facilitar la seua ocultació. En concret es trobava en un hotel situat en aquesta ciutat fins que va ser arrestat i lloc a disposició judicial tot esperant el seu trasllat a França en virtut de l'orde de detenció en vigor.