En una recerca conjunta de la Policia Nacional d'Espanya i la Policia Nacional de França

Detinguts dos membres un grup criminal vinculats a l'assalt a un furgó blindat a Alemanya

Amb aquestes dues detencions, sumades a l'arrest d'altres disset persones a França, es dona per desarticulada aquesta banda criminal especialitzada en el robatori amb violència a furgons blindats mitjançant l'ús de violència extrema, explosius i armes de foc de gran calibre

Un dels ara arrestats es tracta del capitost del grup criminal, un home de nacionalitat francesa que després de perpetrar el robatori va fugir a Espanya fins a ser identificat i detingut a la frontera amb França

El segon i últim detingut, també ciutadà francès, utilitzava una falsa identitat fins a ser localitzat i arrestat a Màlaga

26/05/23

Agents de la Policia Nacional, en una recerca conjunta amb la Policia Nacional de França, han detingut a dues persones presumptament pertanyents a un grup criminal responsable de l'assalt a un furgó blindat a Alemanya en el qual es van portar dos milions d'euros. Amb aquestes dues detencions, sumades a l'arrest d'altres disset persones a França, es dona per desarticulada aquesta banda criminal especialitzada en el robatori a furgons blindats mitjançant l'ús de violència extrema, explosius i armes de foc de gran calibre.

Un dels ara arrestats es tracta del capitost del grup criminal, un home de nacionalitat francesa que després de perpetrar el robatori va fugir a Espanya fins a ser localitzat i detingut a la frontera amb França. El segon i últim detingut, també ciutadà francès, utilitzava una falsa identitat fins a ser localitzat i arrestat a Màlaga.

Els fets delictius es remunten al passat 13 de gener quan un furgó de transport de diners va ser assaltat en la localitat alemanya de Saarlouis-Lisdorf. El robatori estava perfectament organitzat i hores abans de perpetrar-se els seus autors havien deixat en la carretera diversos blocs de formigó de grans dimensions perquè el furgó hagués de detenir-se. Els autors de l'atracament anaven repartits en diversos cotxes i van utilitzar explosius per perforar i superar el blindatge del vehicle i així fer-se amb el botí que ascendia a dos milions d'euros aproximadament.

Després d'emprendre la fugida cap a França van ser perseguits per la policia alemanya, arribant fins i tot a produir-se un intercanvi de trets entre els atracadors i els agents, fins que els primers van aconseguir evadir l'acció policial. Finalment van abandonar i van calcinar els cotxes utilitzats per al robatori en diferents localitats franceses.

Detenció a França de disset membres de la banda

Davant aquests fets es va iniciar una operació conjunta entre els cossos de seguretat alemanya i francesa, que va tenir com resultat la detenció a França de part dels integrants del grup criminal que havia perpetrat l'atracament, en concret de disset persones. A continuació es va dur a terme una sèrie de registres domiciliaris en els quals, entre altres efectes, els agents van trobar dades d'interès que els van portar a conèixer que hi havia altres dues persones més implicades en l'atracament. Una d'elles es tractava de l'autor intel·lectual del robatori, un súbdit francès que encara no havia estat arrestat.

Posteriorment l'Oficina Central de Lluita Contra la Delinqüència Organitzada de la Policia Nacional francesa va tenir coneixement que el capitost del grup criminal havia passat la frontera espanyola a bord d'un vehicle amb matrícula gal·la. Avançades les perquisicions els agents van aconseguir localitzar a l'investigat en un hotel de la localitat de Dues Germanes (Sevilla) sota una falsa identitat. Amb tot això les autoritats judicials franceses van emetre les corresponents Ordres Europees de Recerca i Detenció.

Detenció de l'autor intel·lectual de l'atracament

Després de l'inici de les recerques a Espanya, els agents van aconseguir determinar que el fugitiu s'havia desplaçat des de Sevilla fins a Salou (Tarragona), on s'allotjava en un hotel d'aquesta localitat. L'endemà de tenir coneixement d'això, i ja sota control policial, l'investigat va iniciar el desplaçament cap a la frontera franc-espanyola, circumstància que va ser comunicada a les autoritats franceses. Una vegada al país veí va ser arrestat, de forma coordinada per les autoritats de tots dos països, en companyia d'altres tres individus.

Aquesta detenció va llançar noves dades sobre la identitat d'un altre dels autors de l'atracament, del que existien forts indicis de la seva presència en el sud d'Espanya. Així mateix aquesta nova informació va suposar una segona Ordre Europea de Recerca i Detenció amb la finalitat de localitzar, detenir i posar a la disposició de les autoritats franceses a l'últim dels implicats en el robatori.

Iniciades novament les recerques per part dels agents a Espanya, es va localitzar al fugitiu a Màlaga utilitzant una falsa identitat per facilitar la seva ocultació. En concret es trobava en un hotel situat en aquesta ciutat fins que va ser arrestat i lloc a disposició judicial tot esperant el seu trasllat a França en virtut de l'ordre de detenció en vigor.