Pertanyent a la Denominació d'Origen Roda

La Policia Nacional desmantella un punt de producció i distribució de botelles falsificades de vi Verdejo

La fabricació del vi fals i el seu emmagatzematge es duia a terme en tres naus de la província de Còrdova

Els agents han realitzat sis inspeccions en empreses -Madrid, València, Barcelona i Còrdova- on han intervenut nombrosa documentació i 1.158 botelles falsificades, tant en el seu contingut com en el seu etiquetatge

24/03/23

Agents de la Policia Nacional han detingut a l'administrador de dos empreses dedicades, presumptament, a la comercialització de begudes alcohòliques per la presumpta venda de 2.250 botelles falsificades de vi Verdejo. L'arrestat operava des de tres naus situades a Còrdova on es duia a terme tant la producció del vi falsificat com el seu emmagatzematge. Els agents han realitzat sis inspeccions en empreses -Madrid, València, Barcelona i Còrdova- on han intervenut nombrosa documentació i 1.158 botelles de vi Verdejo pertanyent a la Denominació d'Origen Roda.

La investigació es va iniciar arran de la denúncia d'un conegut celler a Valladolid en la qual afirmava tindre coneixement de la venda d'un total de 2.250 botelles de vi Verdejo falsificades, tant en el seu etiquetatge com en el seu contingut.

Després de diverses perquisicions policials, els agents van aconseguir fer-se amb una mostra de les botelles presumptament falsificades, la qual va ser remesa als organismes competents per a obtindre el pertinent informe pericial. Una vegada confirmats els fets denunciats, van realitzar gestions per a identificar tant l'origen com la cadena de distribució del producte.

Producció i emmagatzematge del vi en tres naus de Còrdova

Amb l'avanç de la investigació es van identificar tres empreses -situades a Madrid, València i Barcelona- com a possibles redistribuidoras del producte falsificat. Després de la seua inspecció, els agents van intervendre abundant documentació i un total d'1.158 botelles falses.

D'altra banda, les gestions policials practicades van permetre situar l'origen del vi en una empresa de Còrdova. En este sentit, van localitzar tres naus; una d'elles era, presumptament, el punt de fabricació on es preparava el producte i les altres dos les utilitzava com a punts d'emmagatzematge.

Els agents van tindre coneixement que l'investigat havia sigut informat pels redistribuidores d'una possible investigació policial, motiu pel qual es va precipitar la fase d'explotació de l'operació que va finalitzar amb la seua detenció. Així mateix, fruit de les inspeccions realitzades en les naus de Còrdova, van constatar que havia cessat l'activitat de producció i s'havia desfet de les botelles falsificades que li quedaven en estoc, quedant únicament partix de la documentació pendent de ser analitzada.