Pertanyent a la Denominació d'Origen Roda

La Policia Nacional desmantella un punt de producció i distribució d'ampolles falsificades de vi Verdejo

La fabricació del vi fals i el seu emmagatzematge es duia a terme en tres naus de la província de Còrdova

Els agents han realitzat sis inspeccions en empreses -Madrid, València, Barcelona i Còrdova- on han intervingut nombrosa documentació i 1.158 ampolles falsificades, tant en el seu contingut com en el seu etiquetatge

24/03/23

Agents de la Policia Nacional han detingut a l'administrador de dues empreses dedicades, presumptament, a la comercialització de begudes alcohòliques per la presumpta venda de 2.250 ampolles falsificades de vi Verdejo. L'arrestat operava des de tres naus situades a Còrdova on es duia a terme tant la producció del vi falsificat com el seu emmagatzematge. Els agents han realitzat sis inspeccions en empreses -Madrid, València, Barcelona i Còrdova- on han intervingut nombrosa documentació i 1.158 ampolles de vi Verdejo pertanyent a la Denominació d'Origen Roda.

La recerca es va iniciar arran de la denúncia d'un conegut celler a Valladolid en la qual afirmava tenir coneixement de la venda d'un total de 2.250 ampolles de vi Verdejo falsificades, tant en el seu etiquetatge com en el seu contingut.

Després de diverses perquisicions policials, els agents van aconseguir fer-se amb una mostra de les ampolles presumptament falsificades, la qual va ser remesa als organismes competents per obtenir el pertinent informe pericial. Una vegada confirmats els fets denunciats, van realitzar gestions per identificar tant l'origen com la cadena de distribució del producte.

Producció i emmagatzematge del vi en tres naus de Còrdova

Amb l'avanç de la recerca es van identificar tres empreses -situades a Madrid, València i Barcelona- com a possibles redistribuidoras del producte falsificat. Després de la seva inspecció, els agents van intervenir abundant documentació i un total d'1.158 ampolles falses.

D'altra banda, les gestions policials practicades van permetre situar l'origen del vi en una empresa de Còrdova. En aquest sentit, van localitzar tres naus; una d'elles era, presumptament, el punt de fabricació on es preparava el producte i les altres dues les utilitzava com a punts d'emmagatzematge.

Els agents van tenir coneixement que l'investigat havia estat informat pels redistribuidores d'una possible recerca policial, motiu pel qual es va precipitar la fase d'explotació de l'operació que va finalitzar amb la seva detenció. Així mateix, fruit de les inspeccions realitzades en les naus de Còrdova, van constatar que havia cessat l'activitat de producció i s'havia desfet de les ampolles falsificades que li quedaven en estoc, quedant únicament parteix de la documentació pendent de ser analitzada.