A València i Alacant

La Policia Nacional desarticula una organització criminal dedicada a extorsionar a usuaris de pàgines de contactes

L'organització pujava a una pàgina web anuncis fraudulents fent-se passar per dones que oferien servicis sexuals

S'ha detingut a sis persones involucrades que es trobaven assentats entre València i Alacant i que haurien aconseguit més de 200.000 euros amb els seus xantatges

L'organització cobrava l'import de les extorsions a través de comptes bancaris a nom de “muleros” per a tractar d'eludir les investigacions policials

30/12/22

.- Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal a València i Alacant, dedicada a extorsionar a usuaris de pàgines de contactes. Inserien anuncis fraudulents en la web fent-se passar per dones que oferien servicis sexuals. Han sigut arrestades sis persones, a València i Alacant que haurien aconseguit més de 200.000 euros mitjançant xantatges. Per a cobrar l'import de les extorsions, l'organització havia disposat comptes corrents a nom de “muleros” per a tractar d'eludir les perquisicions policials.

Les víctimes contactaven telefònicament amb les dones que oferien els seus servicis, moment en el qual l'organització s'apropiava del nombre de contacte per a començar amb l'extorsió. Dies més tard fent-se passar pel proxeneta, reclamaven una quantitat de diners al·legant haver fet perdre el temps pel que els feia creure que havien d'esmenar les molèsties generades a les xiques, ja que els usuaris relacionaven altres encontres sexuals que tenien amb altres dones, amb els xantatges rebuts per l'organització.

Cobraven els xantatges a través de “muleros”

Les persones que accedien a l'extorsió, realitzaven el pagament a través de transferències bancàries, aplicacions de pagament instantani o ingressos immediats en caixers. Els comptes estaven a nom de “muleros”, que són persones titulars d'aquests comptes però no són usuàries de les mateixes, qui les maneja és l'organització a canvi de diners a tals titulars. D'esta manera els membres de l'organització, tenien accés de forma instantània als diners recaptats pels xantatges, que segons els investigadors podria ascendir a més de 200.000 euros.

Després que les víctimes realitzaren el primer ingrés, l'organització criminal continuaven coaccionant i intimidant-los, arribant a amenaçar amb que no d'accedir a nous pagaments, podria perillar la seua vida o la de sers estimats.

Una vegada identificats i localitzats els integrants de la xarxa criminal, es van realitzar quatre entrades i registres en els seus diferents domicilis, situats en la zona de València i Alacant, intervenent-se material informàtic, nombrosos telèfons mòbils, i un arma curta de foc amb més de 141 cartutxos, preparada per a disparar.

Els fets han sigut denunciats en diferents províncies d'Espanya, identificant-se fins al moment un total de 12 víctimes, repartides en diverses províncies, i s'ha detingut a un total de sis persones com a presumptes responsables de delictes d'extorsió, tinença il·lícita d'armes i pertinença a organització criminal.