Tenien en vigor un Orde Internacional de Detenció

La Policia Nacional deté a Gijón a dos fugitius acusats de matar a un home a Mèxic

Van agredir a la víctima mitjançant la tècnica del mataleón i, seguidament, li van colpejar fins a deixar-li inconscient en el sòl i provocar-li la mort

Durant la investigació, els agents van detectar a Astúries una hospedería a nom del pare dels fugitius, on es va establir un dispositiu de vigilància que va permetre la detenció dels fugits quan accedien al domicili

29/12/22

Agents de la Policia Nacional han detingut a Gijón a dos fugitius als quals els constava un Orde Internacional de Detenció interposada per les autoritats mexicanes per un presumpte delicte d'homicidi dolós. Els dos detinguts, que són germans, i una tercera persona van abordar a la víctima, que es trobava en l'exterior d'un bar situat en la localitat mexicana d'Huixquilucan, a qui van colpejar fins a acabar amb la seua vida.

Les investigacions van començar el passat 20 de desembre, quan la Policia Nacional va rebre una comunicació per part de l'Agregaduría de Mèxic en la qual alertava de la possible presència a Espanya de dos germans de 20 i 22 anys buscats per un homicidi comès/fideïcomès en el seu país d'origen. Una vegada comprovada la vigència de la sol·licitud, i donada la perillositat d'estes dos persones i el seu alt perfil criminal, els agents van iniciar amb prioritat màxima les gestions d'investigació.

Al no existir rastre d'estes persones a Espanya, la investigació es va centrar en l'entorn familiar, articulant-se una coordinació intensiva amb Mèxic. Estes gestions van ser proporcionant dades dels afins, permetent realitzar un dibuix general de tot l'entorn familiar. Com a resultat d'açò, es va comprovar que els seus familiars més directes es trobaven en eixos moments viatjant a Astúries des del seu país d'origen.

A més, es va detectar a Gijón una hospedería de tipus allotjament turístic privat a nom del pare dels fugitius. Amb esta informació, es va articular un dispositiu de vigilància en els voltants de l'establiment, on es va visualitzar als dos germans, procedint-se en eixos instants a la seua detenció.

Van colpejar a la víctima fins a provocar-li la mort

Els fets pels quals eren buscats estos dos germans van esdevindre al juliol de 2022, quan la víctima es trobava en l'exterior d'un bar situat en el municipi d'Huixquilucan. En eixe moment, els inculpats van arribar al lloc en companyia d'una altra persona i, tot seguit, van agredir a la víctima mitjançant la tècnica del mataleón. Seguidament, li van colpejar fins a deixar-li inconscient en el sòl, continuant amb l'agressió fins a acabar amb la seua vida.