Tenien en vigor una Ordre Internacional de Detenció

La Policia Nacional deté a Gijón a dos fugitius acusats de matar a un home a Mèxic

Van agredir a la víctima mitjançant la tècnica del mataleón i, seguidament, li van copejar fins a deixar-li inconscient en el sòl i provocar-li la mort

Durant la recerca, els agents van detectar a Astúries una hospedería a nom del pare dels fugitius, on es va establir un dispositiu de vigilància que va permetre la detenció dels fugits quan accedien al domicili

29/12/22

Agents de la Policia Nacional han detingut a Gijón a dos fugitius als quals els constava una Ordre Internacional de Detenció interposada per les autoritats mexicanes per un presumpte delicte d'homicidi dolós. Els dos detinguts, que són germans, i una tercera persona van abordar a la víctima, que es trobava en l'exterior d'un bar situat en la localitat mexicana d'Huixquilucan, a qui van copejar fins a acabar amb la seva vida.

Les recerques van començar el passat 20 de desembre, quan la Policia Nacional va rebre una comunicació per part de l'Agregaduría de Mèxic en la qual alertava de la possible presència a Espanya de dos germans de 20 i 22 anys cercats per un homicidi comès/fideïcomès al seu país d'origen. Una vegada comprovada la vigència de la sol·licitud, i donada la perillositat d'aquestes dues persones i el seu alt perfil criminal, els agents van iniciar amb prioritat màxima les gestions de recerca.

Al no existir rastre d'aquestes persones a Espanya, la recerca es va centrar en l'entorn familiar, articulant-se una coordinació intensiva amb Mèxic. Aquestes gestions van ser proporcionant dades dels afins, permetent realitzar un dibuix general de tot l'entorn familiar. Com a resultat d'això, es va comprovar que els seus familiars més directes es trobaven en aquests moments viatjant a Astúries des del seu país d'origen.

A més, es va detectar a Gijón una hospedería de tipus allotjament turístic privat a nom del pare dels fugitius. Amb aquesta informació, es va articular un dispositiu de vigilància en els voltants de l'establiment, on es va visualitzar als dos germans, procedint-se en aquests instants a la seva detenció.

Van copejar a la víctima fins a provocar-li la mort

Els fets pels quals eren cercats aquests dos germans van esdevenir al juliol de 2022, quan la víctima es trobava en l'exterior d'un bar situat en el municipi d'Huixquilucan. En aquest moment, els inculpats van arribar al lloc en companyia d'una altra persona i, tot seguit, van agredir a la víctima mitjançant la tècnica del mataleón. Seguidament, li van copejar fins a deixar-li inconscient en el sòl, continuant amb l'agressió fins a acabar amb la seva vida.