En les províncies de Madrid i Màlaga

La Policia Nacional desarticula una organització criminal dedicada al trànsit de cocaïna rosa

Detingudes set persones i intervenuts 24 quilograms de cocaïna i 120.000 euros ocults en una maleta en l'aeroport d'Adolfo Suárez Madrid-Barajas

Durant els registres duts a terme en els domicilis dels integrants de l'organització, s'han confiscat més de 26 quilograms de la mateixa substància i quasi huit quilos de cocaïna rosa, 110.000 euros en efectiu, nou vehicles d'alta gamma i un arma de foc al costat de 500 cartutxos

Introduïen l'estupefaent, procedent de Llatinoamèrica, ocult en maletes, que amb la connivència de treballadors de l'aeroport d'origen, aconseguien amagar en els cellers dels avions evitant els controls de seguretat

30/11/22

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal dedicada al trànsit de drogues, concretament de cocaïna i cocaïna rosa, que exportaven via aèria des de Llatinoamèrica per a distribuir-la en les províncies de Màlaga i Madrid. S'ha detingut a set persones i s'han intervenut 24 quilograms de cocaïna i 120.000 euros ocults en una maleta en l'aeroport d'Adolfo Suárez Madrid-Barajas. Durant els registres duts a terme en els domicili dels integrants de l'organització, s'han confiscat més de 26 quilograms de la mateixa substància i quasi huit quilos de cocaïna rosa, 110.000 euros en efectiu, nou vehicles d'alta gamma i un arma de foc al costat de 500 cartutxos.

 

Evitaven la seguretat de l'aeroport d'origen

La investigació  es va iniciar a l'inici de l'any, quan es va tindre coneixement de l'existència d'una organització criminal assentada en el sud d'Espanya, que estarien important grans quantitats de cocaïna, procedent de Llatinoamèrica, que ocultaven introduint l'estupefaent en maletes que evitaven els controls aeroportuaris, en comptar amb la col·laboració de treballadors dels aeroports d'origen.

En un primer moment, les perquisicions van permetre identificar a un dels membres de l'organització que ocupava un dels esclavons intermedis i posteriorment es va poder constatar l'existència de l'entramat criminal.

Una vegada identificats els membres de la xarxa criminal, i després de diverses indagacions, els agents de van dur a terme un operatiu que va culminar amb la confiscació d'una maleta que contenia 24 quilograms de cocaïna i que acabava de ser introduïda en el nostre país a través de l'aeroport d'Adolfo Suárez Madrid-Barajas, així com també quasi 120.000 euros en efectiu.

Després de l'operatiu, es va procedir a la detenció dels set integrants de l'organització criminal i es van practicar quatre registres domiciliaris en la província de Màlaga. En estos registres es va confiscar un total de nou vehicles, diversos telèfons i rellotges d'alta gamma, 110.000 euros en efectiu, més de 26 quilograms de cocaïna, quasi huit quilos de cocaïna rosa, un arma de foc i 500 cartutxos.