A les províncies de Madrid i Màlaga

La Policia Nacional desarticula una organització criminal dedicada al tráfico de cocaïna rosa

Detingudes set persones i intervinguts 24 quilograms de cocaïna i 120.000 euros ocults en una maleta en l'aeroport d'Adolfo Suárez Madrid-Barajas

Durant els registres duts a terme als domicilis dels integrants de l'organització, s'han confiscat més de 26 quilograms de la mateixa substància i gairebé vuit quilos de cocaïna rosa, 110.000 euros en efectiu, nou vehicles d'alta gamma i un arma de foc al costat de 500 cartutxos

Introduïen l'estupefaent, procedent de Llatinoamèrica, ocult en maletes, que amb la connivència de treballadors de l'aeroport d'origen, aconseguien amagar en els cellers dels avions evitant els controls de seguretat

30/11/22

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal dedicada al tráfico de drogues, concretament de cocaïna i cocaïna rosa, que exportaven via aèria des de Llatinoamèrica per distribuir-la a les províncies de Màlaga i Madrid. S'ha detingut a set persones i s'han intervingut 24 quilograms de cocaïna i 120.000 euros ocults en una maleta en l'aeroport d'Adolfo Suárez Madrid-Barajas. Durant els registres duts a terme als domicili dels integrants de l'organització, s'han confiscat més de 26 quilograms de la mateixa substància i gairebé vuit quilos de cocaïna rosa, 110.000 euros en efectiu, nou vehicles d'alta gamma i un arma de foc al costat de 500 cartutxos.

 

Evitaven la seguretat de l'aeroport d'origen

La recerca  es va iniciar a l'inici de l'any, quan es va tenir coneixement de l'existència d'una organització criminal assentada en el sud d'Espanya, que estarien important grans quantitats de cocaïna, procedent de Llatinoamèrica, que ocultaven introduint l'estupefaent en maletes que evitaven els controls aeroportuaris, en comptar amb la col·laboració de treballadors dels aeroports d'origen.

En un primer moment, les perquisicions van permetre identificar a un dels membres de l'organització que ocupava un de les baules intermèdies i posteriorment es va poder constatar l'existència de l'entramat criminal.

Una vegada identificats els membres de la xarxa criminal, i després de diversos esbrinaments, els agents de van dur a terme un operatiu que va culminar amb la confiscació d'una maleta que contenia 24 quilograms de cocaïna i que acabava de ser introduïda al nostre país a través de l'aeroport d'Adolfo Suárez Madrid-Barajas, així com també gairebé 120.000 euros en efectiu.

Després de l'operatiu, es va procedir a la detenció dels set integrants de l'organització criminal i es van practicar quatre registres domiciliaris a la província de Màlaga. En aquests registres es va confiscar un total de nou vehicles, diversos telèfons i rellotges d'alta gamma, 110.000 euros en efectiu, més de 26 quilograms de cocaïna, gairebé vuit quilos de cocaïna rosa, un arma de foc i 500 cartutxos.