La rápida actuación de los investigadores puso fin a su situación a las pocas horas de recibir la comunicación del Agregado de Interior en Rumanía

La Policia Nacional allibera a una víctima de maltractaments retinguda i torturada per la seua parella

La víctima llevaba días sometida a torturas y actos sexuales especialmente violentos y degradantes, en los que el autor utilizó instrumentos peligrosos que le causaron lesiones de carácter grave

La investigación se inició inmediatamente después de que el hermano de la víctima facilitara, a través de la Embajada de España en Rumanía, unas imágenes extraídas de una videollamada en la que se observaban las lesiones

31/10/22

Agents de la Policia Nacional han alliberat en un municipi de la província de Conca a una víctima de maltractaments que es trobava retinguda per la seua parella. La víctima portava dies sotmesa a tortures i actes sexuals especialment violents i degradants, en els quals l'autor va arribar a utilitzar instruments perillosos que li van causar lesions de caràcter greu. La investigació es va iniciar immediatament després que el germà de la víctima facilitarà des de Romania, unes imatges extretes d'una videollamada en la qual s'observaven les lesions.

El passat 25 d'octubre es va rebre una comunicació urgent en la secció d'investigació d'UFAM Central, procedent de l'Ambaixada d'Espanya a Romania, alertant de la situació en la qual es podria trobar una dona en el nostre país. Un ciutadà romanés havia sol·licitat ajuda urgent després de rebre una videollamada de la seua germana, la qual es trobaria retinguda per la seua parella sentimental a Espanya. El germà de la víctima va facilitar unes imatges en les quals la víctima presentava el rostre desfigurat després d'haver rebut nombrosos colps.

Tancada en una caseta

Després de les primeres investigacions urgents es va aconseguir identificar a la víctima i al presumpte autor, així com la localitat on estarien ocorrent els fets, tractant-se d'un municipi de la província de Conca al que es van desplaçar diversos agents que van aconseguir localitzar la vivenda. Al costat del domicili, van detectar una caseta de rajoles en la qual van observar que es trobava la víctima tancada baix clau i en unes condicions precàries i insalubres.

Davant la situació de la dona, els investigadors van accedir a l'interior fracturant el cristall d'una petit finestra a través de la qual van alliberar a la víctima, que van haver de traslladar de manera urgent a un centre hospitalari per la gravetat de les lesions, que fins i tot la impedien caminar i que la van fer perdre la consciència en diverses ocasions.

Durant el trajecte fins al centre hospitalari, els agents van comprovar que la víctima no parla pràcticament res de castellà i que únicament repetia una paraula, que coincidia amb el cognom del presumpte autor. Paral·lelament, un altre equip d'investigadors va aconseguir esbrinar la possible localització de la parella sentimental en una explotació agrícola on va ser arrestat com a presumpte autor dels delictes d'agressió sexual agreujada, detenció il·legal, lesions agreujades i maltractaments en l'àmbit familiar. Després de ser posat a la disposició de l'autoritat judicial es va decretar el seu ingrés a la presó preventiva.