La ràpida actuació dels investigadors va posar fi a la seva situació a les poques hores de rebre la comunicació de l'Agregat d'Interior a Romania

La Policia Nacional allibera a una víctima de maltractaments retinguda i torturada per la seva parella

La víctima portava dies sotmesa a tortures i actes sexuals especialment violents i degradants, en els quals l'autor va utilitzar instruments perillosos que li van causar lesions de caràcter greu

La recerca es va iniciar immediatament després que el germà de la víctima facilités, a través de l'Ambaixada d'Espanya a Romania, unes imatges extretes d'una videollamada en la qual s'observaven les lesions

31/10/22

Agents de la Policia Nacional han alliberat en un municipi de la província de Conca a una víctima de maltractaments que es trobava retinguda per la seva parella. La víctima portava dies sotmesa a tortures i actes sexuals especialment violents i degradants, en els quals l'autor va arribar a utilitzar instruments perillosos que li van causar lesions de caràcter greu. La recerca es va iniciar immediatament després que el germà de la víctima facilitarà des de Romania, unes imatges extretes d'una videollamada en la qual s'observaven les lesions.

El passat 25 d'octubre es va rebre una comunicació urgent en la secció de recerca d'UFAM Central, procedent de l'Ambaixada d'Espanya a Romania, alertant de la situació en la qual es podria trobar una dona al nostre país. Un ciutadà romanès havia sol·licitat ajuda urgent després de rebre una videollamada de la seva germana, la qual es trobaria retinguda per la seva parella sentimental a Espanya. El germà de la víctima va facilitar unes imatges en les quals la víctima presentava el rostre desfigurat després d'haver rebut nombrosos cops.

Tancada en una caseta

Després de les primeres recerques urgents es va aconseguir identificar a la víctima i al presumpte autor, així com la localitat on estarien ocorrent els fets, tractant-se d'un municipi de la província de Conca al que es van desplaçar diversos agents que van aconseguir localitzar l'habitatge. Al costat del domicili, van detectar una caseta de maons en la qual van observar que es trobava la víctima tancada sota clau i en unes condicions precàries i insalubres.

Davant la situació de la dona, els investigadors van accedir a l'interior fracturant el cristall d'una petita finestra a través de la qual van alliberar a la víctima, que van haver de traslladar de manera urgent a un centre hospitalari per la gravetat de les lesions, que fins i tot la impedien caminar i que la van fer perdre la consciència en diverses ocasions.

Durant el trajecte fins al centre hospitalari, els agents van comprovar que la víctima no parla pràcticament gens de castellà i que únicament repetia una paraula, que coincidia amb el cognom del presumpte autor. Paral·lelament, un altre equip d'investigadors va aconseguir esbrinar la possible localització de la parella sentimental en una explotació agrícola on va ser arrestat com a presumpte autor dels delictes d'agressió sexual agreujada, detenció il·legal, lesions agreujades i maltractaments en l'àmbit familiar. Després de ser posat a la disposició de l'autoritat judicial es va decretar el seu ingrés a la presó preventiva.