Cim OTAN 2022

La Policia Nacional intensifica el dispositiu operatiu del Cim OTAN 2022

Desde el día de ayer está activa la Oficina Central Operativa Documental que, gestionada por especialistas de la UCRIF Central, realizará la verificación operativa inmediata de documentos ante posibles falsificaciones § La Unidad Central de Ciberdelincuencia ha incrementado la monitorización de la Red, tanto en fuentes abiertas como Deep Web, además de gestionar los canales telemáticos oficiales de colaboración ciudadana § A su vez, Policía Científica ha establecido en el IFEMA puestos informáticos de identificación rápida “Livescan” además de desplazar el camión LAE –Laboratorio de Actuaciones Especiales-

26/06/22

Cuadro de texto: Nota de prensaLa Policia Nacional intensifica el dispositiu operatiu del Cim OTAN 2022

 

§   Des del dia d'ahir està activa l'Oficina Central Operativa Documental que, gestionada per especialistes de la UCRIF Central, realitzarà la verificació operativa immediata de documents davant possibles falsificacions

 

§   La Unitat Central de Ciberdelinqüència ha incrementat el monitoratge de la Xarxa, tant en fonts obertes com Deep Web, a més de gestionar els canals telemàtics oficials de col·laboració ciutadana

 

§   Al seu torn, Policia Científica ha establit en l'IFEMA llocs informàtics d'identificació ràpida “Livescan” a més de desplaçar el camió LAE –Laboratori d'Actuacions Especials-

 

26-juny-2022.- La Policia Nacional intensifica les actuacions de seguretat operativa, preventiva i de protecció amb motiu del dispositiu operatiu desplegat a Madrid pel Cim OTAN 2022.

 

Des del dia d'hui, i fins a la finalització del Cim, la UCRIF Central de la Comissaria General d'Estrangeria i Fronteres ha establit un Punt de Verificació Documental en el Centre d'Acreditacions. Atés per especialistes en documents, s'encarregarà de realitzar la verificació operativa documental i de falsificació de documents de manera immediata.

 

Ciberdelinqüència

 

Per part d'agents especialitzats en ciberdelinqüència adscrits a la Comissaria General de Policia Judicial s'ha incrementat el monitoratge de les xarxes, tant en fonts obertes –xarxes socials, fòrums, blogs o webs- com en la Deep Web. Tot açò per a detectar qualsevol recurs o informació que puga suposar una amenaça.

 

Així mateix se seguiran gestionant els canals telemàtics oficials de col·laboració ciutadana en els quals es reben denúncies o informacions sobre il·lícits que tinguen el ciberespai com a mitjà de comissió, focalitzant l'interés en aspectes directament relacionats amb el Cim OTAN.

 

Policia Científica

 

Per part de la Comissaria General de Policia Científica s'ha incrementat el suport davant qualsevol incidència que poguera presentar-se en el procés d'acreditació. Per a açò s'ha desplegat en IFEMA una oficina mòbil amb dos llocs informàtics d'identificació ràpida mitjançant "Livescan" amb connexió a les bases de dades SAID i PERSONES. Aquest punt d'identificació serà atés per dos especialistes en identificació lofoscópica i un responsable itinerant que donarà suport davant qualsevol incidència informàtica.

 

Igualment es donarà suport mitjançant el desplaçament del LAE -Laboratori d'Actuacions Especials- camió equipat amb material necessari  per a la investigació i documentació d'aquelles circumstàncies que requerisquen l'execució d'una Inspecció Ocular Tècnic Policial.