Integrada per un centenar d'experts amb diferents perfils, es desenvoluparà fins al 7 de setembre

La Policia Nacional coordina i dirigix l'Operació MINERVA’22 al costat de FRONTEX en els ports d'Algesires, Ceuta i Tarifa

Al costat dels agents espanyols, en el dispositiu participen experts de 22 estats membres -Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, República Txeca, Alemanya, Finlàndia, Noruega, França, Itàlia, Polònia, Lituània, Holanda, Suècia, Eslovàquia, Estònia, Letònia, Grècia, Luxemburg, Suïssa, Portugal i Romania-

La fi principal d'esta operació és fer front als reptes de la immigració il·legal i la gestió policial en les fronteres així com contribuir a la lluita contra la delinqüència transfronterera

17/06/22

Hui divendres ha començat l'operació conjunta JO MINERVA 2022, liderada per la Policia Nacional i coordinada per l'Agència FRONTEX, que es desenvoluparà fins al pròxim 7 de setembre. L'objectiu principal d'este dispositiu és fer front als reptes de la migració i la gestió policial en les fronteres dels ports d'Algesires, Ceuta i Tarifa. A més d'agents espanyols, en este dispositiu participen efectius de 22 estats membres -Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, República Txeca, Alemanya, Finlàndia, Noruega, França, Itàlia, Polònia, Lituània, Holanda, Suècia, Eslovàquia, Estònia, Letònia, Grècia, Luxemburg, Suïssa, Portugal i Romania-.

El 15 de juny, l'auditori de l'Autoritat Portuària de la Badia d'Algesires va acollir el primer breafing operatiu de la JO MINERVA 22. Representants d'institucions i organismes participants es van reunir per a exposar els objectius de l'operació, presentar les àrees operatives on es va a desenvolupar i descriure les funcions de cadascun d'ells. 

Objectius d'OP MINERVA'22

La fi principal d'esta operació és fer front als reptes de la immigració il·legal i la gestió policial en les fronteres. A més, pretén contribuir a la lluita contra la delinqüència transfronterera amb especial atenció al trànsit de persones i tracta d'éssers humans, al trànsit il·lícit de drogues o al trànsit il·lícit de vehicles, entre uns altres.

La captació d'informació durant l'operació és rellevant per a la lluita contra estes activitats delictives en reforçar i orientar l'activitat investigadora de caràcter operatiu, especialment quant al trànsit il·legal de persones.

Frontera protegida amb un centenar d'experts

Esta operació s'emmarca dins de les activitats operatives coordinades per l'agència FRONTEX en la frontera marítima exterior del Mediterrani Occidental. Els països participants aportaran un total de 101 experts amb diferents perfils, en concret, experts en documents falsos, entrevistadors, guies canins, experts en primera línia del pas fronterer, dos oficials de suport de FRONTEX i experts en detecció de vehicles robats.