En desmantellar un laboratori clandestí a Múrcia

La Policia Nacional interven una màquina “entabletadora” capaç de fabricar 10.000 pastilles d'èxtasis a l'hora

L'operació s'emmarca dins d'una investigació major, iniciada al març de 2021 i desenvolupada en quatre fases, que ha finalitzat amb la detenció de 35 persones i la intervenció de 158.000 pastilles d'èxtasis i més de 40.000 euros; Esta última fase –en la qual han sigut detingudes nou persones i intervenudes 5.000 pastilles d'èxtasis, així com dos impressores 3D per a la fabricació dels motles i anagrames de les pastilles- ha suposat la completa desarticulació d'una organització criminal, assentada en la zona del llevant espanyol, dedicada a l'elaboració, adulteració i posterior distribució de substàncies estupefaents de síntesis

28/05/22

Agents de la Policia Nacional han desmantellat a Múrcia un laboratori clandestí i han intervenut una màquina “entabletadora” capaç de fabricar 10.000 pastilles d'èxtasis a l'hora, així com dos impressores 3D amb les quals confeccionaven els motles i anagrames de les pastilles. L'operació s'emmarca dins d'una investigació major, iniciada al març de 2021 i desenvolupada en quatre fases, que ha finalitzat amb la detenció de 35 persones i la intervenció de 158.000 pastilles d'èxtasis i més de 40.000 euros. Esta última fase –en la qual han sigut detingudes nou persones i intervenudes 5.000 pastilles d'èxtasis- ha suposat la completa desarticulació de l'organització criminal investigada

Les perquisicions es van iniciar al març de 2021 quan els agents van tindre coneixement de l'existència d'una organització criminal, assentada en el llevant espanyol, dedicada a l'elaboració, adulteració i posterior distribució de substàncies estupefaents de síntesis. Amb l'avanç de la investigació va quedar evidenciat el modus operandi de l'entramat, que consistia a adquirir grans quantitats de substància estupefaent de síntesi en diferents punts de la geografia espanyola per a la seua posterior adulteració i distribució en forma de pastilles que fabricaven mitjançant sofisticades ferramentes en laboratoris clandestins. Així mateix, les gestions policials van permetre acreditar que l'organització tenia una estructura piramidal, amb un clar repartiment de funcions conegudes per tots els seus membres i desenvolupades de forma coordinada i subordinada per ells.

Tres primeres fases entre setembre de 2021 i abril de 2022

Les tres primeres fases de la investigació van constatar la contínua i intensa activitat delincuencial de l'entramat. En la primera d'elles, desenvolupada al setembre de 2021, els agents van detindre a huit persones i van intervendre 153.000 pastilles d'èxtasis MDMA -així com diferents quantitats d'heroïna i cocaïna-, 30.200 euros en efectiu i un arma de foc. 

Com a resultat de la segona fase, desenvolupada a mitjan novembre de 2021, van ser detingudes 16 persones més i es van realitzar huit registres en els quals es van localitzar nombroses armes i munició, 10.700 euros en efectiu, i joies procedents de robatoris comesos per membres de l'organització. 

Finalment, en una tercera fase -realitzada el passat mes d'abril- els agents van detindre al líder de l'organització i a la seua parella sentimental quan transportaven 7.730 grams de speed i 2.770 grams d'èxtasis, des de la capital d'Espanya fins a la província de Múrcia. Després de la detenció del seu líder, els investigadors van detectar que els membres de l'organització tractaven de substituir la seua figura buscant nous proveïdors de substància que posteriorment adulterarien i distribuirien en forma de pastilles en el mercat il·lícit. 

9 detinguts i 9 registres simultanis en diferents localitats de Múrcia, en la quarta i última fase de la investigació

Per tot l'anterior, i amb l'objectiu de desarticular per complet l'entramat, els agents van realitzar un dispositiu policial a principis de maig que va finalitzar amb la detenció de 9 persones i la pràctica de 9 registres simultanis en les localitats murcianes de Cartagena (1), La Unió (4), Font Àlber (1), Molina de Segura (2) i Lorquí (1). 

En un dels registres de la Unió, concretament en un garatge, van localitzar i van desmantellar un laboratori clandestí on l'organització elaborava i adulterava les drogues de síntesis. En el seu interior van intervendre una màquina “entabletadora” capaç de fabricar 10.000 pastilles a l'hora, dos impressores 3D amb les quals confeccionaven els motles i anagrames de les pastilles, set encunys amb diferents formes, i grans quantitats de substància estupefaent i de cort. A més, fruit dels diferents registres, els agents van localitzar més de 5.000 pastilles d'èxtasis amb alguns dels anagrames referits -el que acredita l'existència d'una xarxa organitzada de narcotràfic multidisciplinari i autosuficient-, 1.500 grams de cocaïna, 500 grams de ketamina, 900 pastilles de diferents medicaments, 5.000 euros en efectiu i un vehicle. Durant un dels registres també es va detectar una bombona de butà modificada i adaptada a manera de caixa forta, en que el seu interior els agents van trobar diners en efectiu i substancia estupefaent.

Amb esta quarta i última fase es dona per desmantellada l'organització criminal, la investigació de la qual en el seu conjunt ha permès detindre a 35 persones i confiscar un total de 158.000 pastilles d'èxtasis, 10 quilos de speed, 3 quilos de cristall, 2 quilos de cocaïna i més de 40.000 euros en efectiu, entre altres efectes.