Durant la seua participació a Colòmbia en el XIII Cim d'AMERIPOL

El director general de la Policia aposta per intensificar les relacions entre EUROPOL i AMERIPOL com a socis prioritaris

“Espanya és un país amic d'Amèrica Llatina, però també el pont més directe per a avançar en les relacions de cooperació amb la Unió Europea”, ha assenyalat

El director general de la Policia juntament amb altres assistents al Cim Ameripol a Colòmbia

08/04/22

El director general de la Policia, Francisco Pardo Piqueras, ha apostat durant la seua participació en el XIII Cim d'AMERIPOL, que se celebra en estos moments a Colòmbia, per la intensificació de les relacions entre les agències AMERIPOL i EUROPOL com a socis prioritaris en la política de seguretat dels continents americà i europeu. En este sentit, ha destacat “la disposició d'Espanya i del seu Policia Nacional per a potenciar la col·laboració en el si de la Comunitat de Policies d'Amèrica, que evidencia la determinació contra tota forma de delinqüència i el compromís amb la cooperació internacional per a fer front a reptes i amenaces comunes”

Durant la seua intervenció, Pardo Piqueras ha recordat que Espanya, a través del seu Policia Nacional, va liderar l'impuls europeu que es va donar a AMERIPOL des de 2011 a 2016 amb el desenvolupament del projecte AMERIPOL-UE. En finalitzar eixa fase del projecte, a l'octubre de 2016, la Policia Nacional espanyola va mantindre la seua presència a fi d'enllaçar amb la segona fase a través del “PAcCTO: Support to AMERIPOL”.

 

Esta segona fase va començar a l'any següent, en 2017, i encara que la seua vigència expirava en 2020, s'ha estés fins a novembre de 2022. “Té l'objectiu general d'enfortir la cooperació policial entre els membres d'AMERIPOL i té com a objectiu específic consolidar AMERIPOL com a referència en cooperació policial tant en la regió d'Amèrica Llatina com entre esta regió i la Unió Europea”, ha afegit.

 

Cooperació internacional policial com a camí contra qualsevol amenaça

 

Pardo Piqueras també s'ha referit en el seu discurs a les amenaces que en estos moments viu la seguretat dels països. “Hi ha poques amenaces que no tinguen una dimensió global, i abordar qualsevol d'elles des d'una perspectiva exclusivament nacional és plantejar una batalla condemnada des del principi al fracàs”, ha assegurat. Per açò, ha assenyalat que “la cooperació policial internacional és el camí a recórrer si volem tindre èxit en les nostres missions”.

 

Espanya és un país amic d'Amèrica Llatina, però també el pont més directe per a avançar en les relacions de cooperació amb la Unió Europea”, ha assenyalat recordant els llaços històrics i culturals en comú, i instant al fet que siguen aprofitats en benefici mutu.