Operació policial desenvolupada a Madrid i València

La Policia Nacional deté al líder de l'organització Bastió Frontal

L'arrestat va propinar una brutal palissa a un membre de la seua mateixa organització, que va haver de ser hospitalitzat d'urgència i està a l'espera de ser intervenut quirúrgicament

A més, els agents han detingut a un altre individu i s'investiga a un tercer

21/01/22

Agents de la Policia Nacional han detingut a Madrid a l'actual líder de l'organització Bastió Frontal, acusat d'un presumpte delicte de lesions, agreujades per traïdoria. Estes lesions van ser causades a la víctima dissabte passat dia 15 en la ciutat de València, durant unes jornades celebrades per l'organització.

La víctima va patir, entre altres lesions, una fractura de mandíbula, resultat d'una agressió escomesa per l'esquena, perdent en eixe moment el coneixement i evitant així tota possibilitat de defensa.

L'operació ha sigut desenvolupada per la Comissaria General d'Informació i les Brigades Provincials d'Informació de Madrid i València. L'arrest es va produir en el matí d'ahir en el madrileny barri de Villaverde. 

Al seu torn, s'ha detingut a una altra persona a València, per la seua presumpta contribució a l'assegurament del fet, impedint a altres persones socórrer a l'agredit. Tals fets s'aprecien en les gravacions a les quals van tindre accés els investigadors, claus per a sostindre les imputacions. A més, s'investiga a un tercer individu per estos mateixos fets.

En la vesprada d'ahir, el detingut principal es va posar a la disposició del titular del Jutjat d'Instrucció número 8 de Madrid decretant este el seu ingrés a la presó. 

Bastió Frontal

És una organització de caràcter polític, no registrada, d'ideologia radical. Esta organització va adquirir notorietat el maig passat per les protestes realitzades enfront de l'Ambaixada de Marroc a Madrid, ocasionant incidents amb les forces d'orde públic. El detingut és considerat el màxim dirigent d'este emergent moviment, sent assidu d'actes i conferències en les quals es dona a conéixer les consignes i direccions de l'organització.