Operació conjunta de la Policia Nacional i EUROPOL

Detinguts tres narcotraficants que pretenien traslladar 101 quilos de cocaïna des d'una nau industrial de Madrid

Simulaven transportar ferralla i utilitzaven una furgoneta en la qual ocultaven la droga en l'interior de diversos electrodomèstics en estat d'abandó per a evitar alçar sospites

A més de la substancia estupefaent s'han confiscat de 55.000 euros en efectiu, un vehicle i quatre telèfons mòbils

11/01/22

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb EUROPOL, han desarticulat una organització criminal presumptament dedicada a la distribució de cocaïna en el nostre país. Tres persones han resultat arrestades quan pretenien traslladar 101 quilograms de cocaïna des d'una nau industrial situada a Torrejón d'Ardoz (Madrid). Simulaven transportar ferralla i utilitzaven una furgoneta en la qual ocultaven la droga en l'interior de diversos electrodomèstics en estat d'abandó per a evitar alçar sospites. A més de la substancia estupefaent els investigadors s'han confiscat de 55.000 euros en efectiu, un vehicle i quatre telèfons mòbils.

Tractant d'establir-se en la capital

La investigació es va iniciar quan els agents es van adonar/adonar de la presència d'un grup organitzat, en la zona del corredor d'Henares, dedicat a la distribució de gran quantitat de cocaïna procedent de Colòmbia. A més el grup criminal estava tractant d'establir-se en la capital d'Espanya. Avançades les perquisicions els investigadors van aconseguir identificar a una persona pertanyent a l'organització, responsable de la compra i distribució de la cocaïna. Este home hi havia estat involucrat en altres investigacions per fets similars i era conegut en el món de la delinqüència per ser un experimentat químic capaç de realitzar de primera mà les verificacions per a determinar el grau de puresa de la cocaïna i una vegada adquirida procedir a la seua adulteració.

Posteriorment els agents van aconseguir identificar a un altre home, mà dreta del químic i encarregat de coordinar els aspectes logístics de l'organització, a més del responsable de la recollida, transport i guarda de la substancia estupefaent. Esta persona es vestia d'operari de neteja i simulava arreplegar en una furgoneta residus municipals per a traslladar i transportar la droga des d'un punt a un altre de l'orografia madrilenya.

Arrestats en el moment en el qual arreplegaven la droga

Una vegada avançades les perquisicions els agents van esbrinar que els investigats planejaven la recollida de la substancia estupefaent en l'interior d'una nau situada a Torrejón d'Ardoz (Madrid). Després d'acudir a l'esmentat lloc, dos persones van ser arrestades quan arreplegaven 101 paquets de cocaïna, d'un quilogram cadascun, i els transportaven en la furgoneta fins a un lloc segur. La droga anava oculta en l'interior de diversos electrodomèstics en estat d'abandó, que en principi anaven tractats com a residus destinats a algun punt net. Finalment, el químic i màxim responsable de l'entramat criminal, va ser detingut quan abandonava el seu domicili.

El jutjat coneixedor de la causa ha decretat l'ingrés a la presó provisional per als tres investigats.