La Policia Nacional deté a Ceuta a un individu radicalitzat reclamat per les autoritats franceses

Ha sigut arrestat en virtut d'un Orde Europeu de Detenció i Entrega amb finalitats d'extradició, en vigor per la seua presumpta participació en actes vinculats al terrorisme yihadista#;Esta detenció s'emmarca dins de l'estratègia integral, desenvolupada per la Comissaria General d'Informació, per a detectar i neutralitzar a persones que pertanyen o col·laboren amb organitzacions terroristes que puguen representar una amenaça per al nostre país i la comunitat internacional

05/01/22

Agents de la Policia Nacional han detingut, en el dia d'ahir, a Ceuta a una persona sobre qui pesava un Orde Europeu de Detenció i Entrega amb finalitats d'extradició (OEDE), en vigor. Sobre l'arrestat pesava una reclamació per la seua presumpta participació en actes vinculats al terrorisme yihadista emesa per les autoritats judicials franceses. A més, comptava amb una altra requisitoria en vigor per l'OCN INTERPOL pel mateix motiu.

Segons les informacions facilitades pels servicis policials francesos, l'arrestat està catalogat amb un perfil radicalitzat i disposa d'una personalitat violenta que ho ha portat a acumular nombroses detencions per delictes comuns. 

L'exhaustiu control sobre persones amb perfil radical, així com l'anàlisi de la informació facilitada per les autoritats franceses, va possibilitar la localització i posterior detenció d'esta persona. L'operació s'ha realitzat per agents de la Brigada Provincial d'Informació de Ceuta baix la coordinació de la Comissaria General d'Informació.

Esta detenció s'emmarca dins de l'estratègia integral desenvolupada per la Comissaria General d'Informació per a detectar i neutralitzar a persones que pertanyen o col·laboren amb organitzacions terroristes que puguen representar una amenaça per al nostre país i la comunitat internacional

El detingut ha passat en el dia d'hui a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció número Cinc en funcions de guàrdia, que el seu titular ha decretat el seu ingrés a la presó.