La Policia Nacional deté a Ceuta a un individu radicalitzat reclamat per les autoritats franceses

Ha sido arrestado en virtud de una Orden Europea de Detención y Entrega con fines de extradición, en vigor por su presunta participación en actos vinculados al terrorismo yihadista#;Esta detención se enmarca dentro de la estrategia integral, desarrollada por la Comisaría General de Información, para detectar y neutralizar a personas que pertenecen o colaboran con organizaciones terroristas que puedan representar una amenaza para nuestro país y la comunidad internacional

05/01/22

Agents de la Policia Nacional han detingut, en el dia d'ahir, a Ceuta a una persona sobre qui pesava un Orde Europeu de Detenció i Entrega amb finalitats d'extradició (OEDE), en vigor. Sobre l'arrestat pesava una reclamació per la seua presumpta participació en actes vinculats al terrorisme yihadista emesa per les autoritats judicials franceses. A més, comptava amb una altra requisitoria en vigor per l'OCN INTERPOL pel mateix motiu.

Segons les informacions facilitades pels servicis policials francesos, l'arrestat està catalogat amb un perfil radicalitzat i disposa d'una personalitat violenta que ho ha portat a acumular nombroses detencions per delictes comuns. 

L'exhaustiu control sobre persones amb perfil radical, així com l'anàlisi de la informació facilitada per les autoritats franceses, va possibilitar la localització i posterior detenció d'esta persona. L'operació s'ha realitzat per agents de la Brigada Provincial d'Informació de Ceuta baix la coordinació de la Comissaria General d'Informació.

Esta detenció s'emmarca dins de l'estratègia integral desenvolupada per la Comissaria General d'Informació per a detectar i neutralitzar a persones que pertanyen o col·laboren amb organitzacions terroristes que puguen representar una amenaça per al nostre país i la comunitat internacional

El detingut ha passat en el dia d'hui a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció número Cinc en funcions de guàrdia, que el seu titular ha decretat el seu ingrés a la presó.