Operació duta a terme a Salamanca

La Policía Nacional detiene a tres personas que ofertaban billetes falsificados a través de TikTok

El ciberpatrullaje dels agents va permetre detectar l'existència d'un perfil en eixa xarxa social on es mostrava la qualitat de bitllets falsificats

Els compradors pagaven pels bitllets però mai els arribaven a rebre, produint-se així una estafa amb nombroses víctimes en tot el territori nacional

Els arrestats també es dedicaven a la venda de substàncies estupefaents en Internet i, en els registres practicats, han sigut intervenuts 54 quilograms d'haixix, diversa quantitat de marihuana, bàscules de precisió i una màquina per a premsar l'estupefaent

Material intervenut

22/11/21

Agents de la Policia Nacional han detingut a Salamanca a tres persones per la seua presumpta participació en delictes contra la salut pública, falsificació de moneda i estafa continuada en formar part d'un grup criminal dedicat a la venda de bitllets falsos i estupefaents per Internet. Els arrestats oferien la seua activitat en les principals xarxes socials, destacant la publicació de vídeos en l'aplicació TikTok, on mostraven la qualitat dels bitllets falsos que posteriorment distribuïen. Se'ls ha intervenut 54 quilograms d'haixix i 111,8 grams de marihuana, entre altres efectes relacionats amb els fets investigats.

Les investigacions policials van començar quan els agents, en les seues gestions de patrullaje actiu en la xarxa, van detectar l'existència d'un perfil en TikTok que oferia bitllets de curs legal falsificats. Amb l'avanç de la investigació es va aconseguir la identificació del titular, vinculant-ho amb altres perfils utilitzats per a diverses activitats il·legals. D'esta manera es va tindre coneixement que el principal investigat publicava diversos anuncis en els quals, presumptament, oferien la venda de substàncies estupefaents, bitllets falsificats i altres tipus d'articles. 

Igualment, i una vegada analitzats diferents perfils en xarxes socials i nombres de telèfons mòbils, es va aconseguir localitzar a altres dos persones que participaven de forma habitual en la comissió dels delictes. Els nous identificats van resultar ser la parella sentimental i un familiar del primer. La parella sentimental era la titular dels comptes bancaris on es rebia els diners de la venda il·legal de substàncies estupefaents i bitllets falsificats.

La presència de col·laboradors va complicar la investigació policial

De la mateixa manera, i una vegada analitzat l'entramat format pels investigats, es va poder determinar que en la majoria dels casos, els compradors pagaven pels bitllets, però no els arribaven a rebre, produint-se així una estafa amb nombroses víctimes en tot el territori nacional. Les investigacions han resultat d'enorme dificultat donada la zona on residien els investigats, on comptaven amb nombrosos col·laboradors que avisaven de la possible presència policial.

Els agents van dur a terme l'entrada i registre, de forma simultània, en els domicilis dels investigats situats a Salamanca, procedint-se a la detenció dels tres individus per delictes contra la salut pública, falsificació de moneda i estafa continuada, i es van intervendre 53.757 grams d'haixix i 111,8 grams de marihuana, així com dos bàscules de precisió de la mateixa marca i una màquina per a premsar l'haixix en paquets. A més, es van intervendre els sobres que empraven per a remetre contra reembossament els bitllets falsificats i l'haixix anunciat en les pàgines web, 2.440 euros en efectiu, dos armes blanques prohibides, ferramentes idònies per a la comissió de robatoris amb força i diversos terminals mòbils.