Operació conjunta de la Policia Nacional, la DGSN de Marroc i la DEA d'Estats Units, en el marc del Pla Meridional

Intervenudes més d'huit tones d'haixix emmagatzemades en una vivenda d'Algesires

Han sigut detinguts cinc membres de l'organització criminal responsable de la importació de l'estupefaent intervenut

La destinació final de la droga era una organització gallega que havia estructurat el seu funcionament gràcies a contactes establits en el port d'Algesires

Bolics d'haixix confiscats

17/09/21

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Direcció general de Seguretat Nacional de Marroc i la Drug Enforcement Administration d'Estats Units, en el marc del Pla Meridional, han intervenut més d'huit tones d'haixix emmagatzemades en una vivenda de la localitat gaditana d'Algesires. Cinc persones han sigut detingudes com a membres d'una organització criminal responsable de la importació de l'estupefaent intervenut. La destinació final de la droga era una organització gallega que havia estructurat el seu funcionament gràcies a contactes que havien establit en el Port d'Algesires.

Les investigacions van començar fa sis mesos, quan va ser descoberta una organització criminal dedicada a la importació d'haixix des de Marroc fins a Europa a través del Port d'Algesires. Els avanços de les gestions policials van permetre conéixer que un grup de narcolancheros, a través dels seus contactes en el país africà, feia arribar als seus clients europeus la droga que de forma quasi constant els reclamaven. Per a açò, feien ús de vehicles industrials dels quals diàriament viatgen en ferri entre Tànger i Algesires.

Amb esta informació, i una vegada identificat el camió que utilitzaven, els agents van iniciar les gestions per a determinar la destinació de la droga importada, així com identificar i detindre a els qui controlaven l'operació des de la localitat de Pontevedra de Cambados. Després dels pertinents tràmits en el Port d'Algesires, es va poder esbrinar el vaixell en el qual viatjaria a bord el camió, així com el seu horari d'arribada. També es va poder identificar al conductor del vehicle, un ciutadà nascut en la ciutat marroquina de Tànger.

Dispositiu per a controlar el camió

Establit el corresponent dispositiu de vigilància i control per part de la Policia Nacional, es va realitzar un seguiment del camió fins al lloc en el qual el seu conductor va pernoctar, continuat l'endemà fins a una propietat situada als afores de la ciutat. Al mateix temps que el camió arribava a la vivenda, va fer entrada en la mateixa finca un turisme del que es va baixar un altre individu.

Seguidament, tres persones van descarregar del camió diverses caixes amb característiques similars als bolics d'haixix. Uns minuts més tard, en detectar-se que el turisme abandonava la vivenda, es va procedir a la seua detenció a escassos metros del lloc. Al mateix temps, va ser detingut un altre dels membres que es trobaven en el seu interior quan tractava de fugir.

Després d'estos fets, es va procedir a assegurar l'immoble per al seu posterior registre, trobant-se tant en el pati com en l'interior de la vivenda una gran quantitat de bolics d'haixix. Igualment, els agents van trobar un arma amb munició i una escopeta carregada. En l'interior de l'immoble va ser detinguda una parella, mentre que, l'endemà, es va procedir a l'arrest d'un cinqué membre de l'organització quan tractava d'abandonar el país a través del Lloc Fronterer d'Algesires.

Durant el desenvolupament de l'operació, els agents han intervenut 8.200 quilograms d'haixix, un camió, dos turismes, diversos telèfons mòbils, dispositius informàtics, una escopeta carregada, una pistola i diversa munició.

 

Arma intervenudaCamió utilitzat pel grup organitzat