Detingut anit a Madrid

La Policia Nacional posa a la disposició de l'autoritat judicial a el “Pollastre Carvajal”

Hugo Armando Carvajal Barris, considerat com el fugitiu més buscat d'Estats Units per delicte de trànsit de drogues d'alt nivell, tenia en vigor una reclamació judicial nacional emesa per l'Audiència Nacional

Durant els seus dos anys de fugida, en els quals canviava cada tres mesos d'amagatall, vivia completament enclaustrat, sense eixir al carrer en cap moment

L'operació ha comptat amb la col·laboració de l'Oficialía d'Enllaç de la DEA a Madrid

10/09/21

Agents de la Policia Nacional, en estreta col·laboració amb l'Agència Antidroga Nord-americana DEA- Drug Enforcement Agency- han detingut al fugitiu veneçolà Hugo Armando CARVAJAL BARRIS, qui tenia en vigor una reclamació judicial emesa per l'Audiència Nacional. L'arrest es va dur a terme sobre les 21:15 hores d'elles en una vivenda de Madrid i, en el matí d'hui, ja ha sigut posat a la disposició de l'autoritat judicial reclamant.

La investigació per a localitzar al pròfug va començar després de la seua fugida l'any 2019, sent la seua localització i detenció des d'eixe any una de les grans prioritats dels especialistes en localització de fugitius de la Policia Nacional. Després de nombroses gestions, els agents van poder constatar que no figurava com a propietari de cap ben ni propietats immobiliàries, igual que de cap vehicle, o línia telefònica en territori espanyol per la qual cosa utilitzaria a varis dels consorts com a figures interposades de la seua sencera confiança, amb l'única fi d'intentar passar desapercebut per a les Forces i Cossos de Seguretat i no deixar rastre algun que permeta identificar la seua presència en territori nacional.

A més es va tindre constància que el fugitiu s'hauria sigut sotmès a diverses operacions de cirurgia estètica per a modificar la seua aparença i que, a més, estaria usant tot tipus d'elements de disfressa per a facilitar la seua ocultació, entre els quals es van detectar bigots, barba i perruques postisses i utensilis adhesius per a la seua fixació, però també per a figurar en la imatge dels passaports falsos que anava obtenint.

Com a fruit del referit intercanvi d'informació operativa en l'àmbit de la cooperació policial internacional, al costat de tot el compendi d'intel·ligència obtingut durant anys de treball, es va tindre coneixement d'un possible parador, concretament una urbanització de Madrid. Allí es va articular un ampli dispositiu de vigilància i seguiment entorn de/entorn de la mateixa, en el qual prenc part del mateix l'Oficialía d'Enllaç de la DEA a Madrid acreditada a Espanya.

Una vegada situada la vivenda, es va sol·licitar el corresponent manament d'entrada i registre al Jutjat de Guàrdia que va ser dut a terme en la nit d'ahir. Els agents van haver de derrocar la porta al no cedir en estar blindada i el pis fortificat.

En el moment de l'entrada, el fugitiu va ser trobat en l'última de les habitacions de la casa on s'havia tancat en un intent desesperat d'evitar la detenció policial. En eixe moment, i per part dels agents de la Unitat d'Intervenció Policial que van dur a terme l'entrada a la vivenda, li va ser retirat un ganivet afilat que portava, sent neutralitzat i engrilletado. L'arrestat va reconéixer que havia romàs en el nostre país en tot moment, i que des de la seua fugida, fa ja dos anys,  canviava cada tres mesos d'amagatall, utilitzant domicilis diferents en els quals vivia completament enclaustrat, sense eixir al carrer en cap moment, atemorit per la difusió pública de la seua imatge.

Els agents han constatat que consorts li donaven cobertura realitzant compres i encàrrecs per a ell i, a més, va reconéixer que l'únic moment que havia eixit a l'exterior en tot este temps era a la terrassa de la vivenda, però estrictament en horari nocturn i disfressat.