Tenia en vigor un Orde Europeu de Detenció

La Policía Nacional detiene en Gandía a una persona reclamada internacionalmente en Holanda por delitos de terrorismo

El detingut està implicat en la difusió d'amenaces i injúries contra diverses autoritats neerlandeses relacionades amb la gestió del Covid-19

El buscat, en companyia d'altres persones, utilitzava les xarxes socials i plataformes pròpies per a cridar als seus seguidors a cometre accions de caràcter violent, buscant desestabilitzar les estructures polítiques i socials del país

Esta detenció s'emmarca dins de les investigacions que la Comissaria General d'Informació desenvolupa sobre persones que pertanyen o col·laboren amb organitzacions terroristes d'àmbit internacional, o altres grups que puguen representar una amenaça per al nostre país i la comunitat internacional

13/08/21

Agents de la Policia Nacional han detingut en el dia d'ahir a Gandia (València) a una persona de nacionalitat holandesa que tenia en vigor un Orde Europeu de Detenció i Entrega (OEDE) per delictes de terrorisme i incitació a la violència, emesa per les autoritats d'Holanda.

La detenció ha sigut realitzada per agents de la Brigada Provincial d'Informació de València, amb el suport de les Brigades d'Informació d'Alacant i Gandia, i coordinada per la Comissaria General d'Informació, en col·laboració amb la Policia Nacional de Països Baixos.

Segons les autoritats holandeses, des d'agost de 2020, l'arrestat -en companyia d'altres persones- utilitzava de forma continuada diversos perfils en xarxes socials i fins i tot les seues pròpies plataformes de propaganda en Internet per a, mitjançant videos, difondre amenaces i injúries cap a diverses autoritats neerlandeses conegudes per la seua gestió del Covid-19. Entre elles es troba el director del servici de control d'infeccions de l'Institut Estatal de Control d'Infeccions i del Medi ambient (RIVM) d'Holanda, qui fins i tot va ser acusat públicament de ser responsable d'abusos i assassinats de menors. 

Estes afirmacions van tindre gran repercussió a Holanda en adquirir cert grau de notorietat entre els seus centenars de seguidors, cridant-los a realitzar accions de caràcter violent. Tot açò va provocar temor en les autoritats holandeses davant la possibilitat que aquestes amenaces arribaren a concretar-se i, com a finalitat última, tingueren l'objectiu de desestabilitzar greument les estructures polítiques i socials del país. Per estos fets ja s'han dut a terme més detencions de persones implicades a Irlanda.

En el día de hoy, el arrestado ha pasado a disposición de la Audiencia Nacional. Esta detención se enmarca dentro de las investigaciones que la Comisaría General de Información desarrolla sobre personas que pertenecen o colaboran con organizaciones terroristas de ámbito internacional u otros grupos que puedan representar una amenaza para nuestro país y la comunidad internacional.